Βουλγαρία: Ανοίγει τις πόρτες του το πρώτο κέντρο φιλοξενίας μεταναστών - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Βουλγαρία: Ανοίγει τις πόρτες του το πρώτο κέντρο φιλοξενίας μεταναστών

Εγκαινιάστηκε χθες στο χωριό Πούστρογκορ της επαρχίας Σβίλενγκραντ, στη Βουλγαρία, το πρώτο κέντρο προσωρινής φιλοξενίας μεταναστών στη χώρα.

Το κέντρο μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι και 300 άτομα και κατασκευάστηκε με πόρους από το κοινοτικό πρόγραμμα Phare (περισσότερα από 2,3 εκατ. ευρώ) αλλά και απο τον κρατικό προϋπολογισμό της Βουλγαρίας (περίπου 500.000 ευρώ), ενω θα δέχεται προσωρινά όσους αναζητούν άσυλο και εισέρχονται στη Βουλγαρία από το σταθμό ελέγχου «Καπιτάν Αντρέεβο» στα σύνορα με την Τουρκία.

Το κέντρο στο Πούστρογκορ θα λειτουργήσει ως ένα είδος «φίλτρου», και εκεί οι ειδικοί θα κρίνουν εάν οι φιλοξενούμενοι δικαιούνται διεθνούς προστασίας ή θα πρέπει να επαναπροωθηθούν στις πατρίδες τους.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Κρατικής Υπηρεσίας Προσφύγων της Βουλγαρίας Νίκολα Καζάκοφ, το κέντρο ανταποκρίνεται πλήρως στα ευρωπαϊκά δεδομένα, καθώς διαθέτει ιατρική μονάδα, χώρο φιλοξενίας ατόμων με ειδικές ανάγκες, χώρο προσευχής, ειδικό χώρο για τα παιδιά, βιβλιοθήκη, ίντερνετ κ.ο.κ.

Περίπου 1000 άνθρωποι που ζητούν άσυλο καταγράφονται κάθε χρόνο στη Βουλγαρία από την υπηρεσία, της οποίας ηγείται ο κ. Καζάκοφ. Οι περισσότεροι πρόσφυγες, προέρχονται από το Αφγανιστάν και το Ιράκ, ενώ από πέρυσι αυξήθηκαν και αυτοί που προέρχονται από τη Συρία εξαιτίας της κατάστασης που επικρατεί στην αραβική αυτή χώρα.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ