Σαουδική Αραβία: «Απαράδεκτη» η στάση του Ιράν για τα νησιά του Κόλπου - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Σαουδική Αραβία: «Απαράδεκτη» η στάση του Ιράν για τα νησιά του Κόλπου

Ο Νάγεφ μπεν Αμπντελ Αζίζ, πριγκιπας διάδοχος της Σαουδικής Αραβίας και υπουργός Εσωτερικών κατέκρινε έντονα σήμερα τη στάση του Ιράν όσον αφορά τα τρία νησιά του Κόλπου, τα οποία διεκδικούν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα,σύμφωνα το σαουδαραβικό πρακτορείο ειδήσεων Spa.

«Κάθε προσβολή κατά μιας από τις χώρες μας, πλήττει όλους μας», δήλωσε ο πρίγκιπας σε συνεδρίαση χθες βράδυ στο Ριάντ των υπουργών Εσωτερικών του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου (CCG)
και πρόσθεσε:
«Επαναλαμβάνω τη καταδίκη της Σαουδικής Αραβίας για την απαράδεκτη στάση του Ιράν το οποίο συνεχίζει να αψηφά το δικαίωμα των Αραβικών Εμιράτων επί των τριών κατεχόμενων νησιών τους»

Ο πρίγκιπας Νάγεφ τόνισε οτι η χώρα του στηρίζει τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Μπαχρέιν, που δοκιμάζει ένα εσωτερικό κίνημα σιιτικής αμφισβήτησης, εκτιμώντας ότι «η ασφάλεια και η σταθερότητά τους είναι αναπόσπαστη από την ασφάλεια και τη σταθερότητα του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου».

Στις 17 Απριλίου, το CCG είχε χαρακτηρίσει πρόκληση την επίσκεψη του προέδρου του Ιράν, Μαχμούντ Αχμαντινεζάντ στο Αμπού Μούσα, ένα από τα τρία στρατηγικής σημασίας νησιά που βρίσκονται στο επίκεντρο μιας διένεξης μεταξύ του Ιράν και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Η Τεχεράνη απορρίπτει τις διεκδικήσεις των Εμιράτων επί του νησιού Αμπού Μούσα και των νησίδων της μικρής και μεγάλης Τομπ, των οποίων πήρε τον έλεγχο το 1971 μετά την αποχώρηση των βρετανικών δυνάμεων από τον Κόλπο.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ