Ιράν: Δεν θα υπάρξει αποτέλεσμα στις συνομιλίες της Βαγδάτης, εάν δεν αρθούν οι κυρώσεις κατά της Τεχεράνης - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Ιράν: Δεν θα υπάρξει αποτέλεσμα στις συνομιλίες της Βαγδάτης, εάν δεν αρθούν οι κυρώσεις κατά της Τεχεράνης

«Δεν θα υπάρξει αποτέλεσμα στις επικείμενες συνομιλίες του Ιράν με τις έξι μεγάλες δυνάμεις στη Βαγδάτη, εάν δεν αρθούν οι κυρώσεις κατά της Τεχεράνης», μετέδωσε σήμερα το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Fars επικαλούμενο τον Γολάμ-Αλί Χαντάντ-Αντέλ, βουλευτή και στενό συνεργάτη του ανώτατου ηγέτη του Ιράν αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ.

«Η άρση των κυρώσεων είναι το λιγότερο που περιμένουμε από τις συνομιλίες της Βαγδάτης», δήλωσε ο Χαντάντ-Αντέλ.

Το Ιράν, η Βρετανία, η Κίνα, η Γαλλία, η Γερμανία, η Ρωσία και οι ΗΠΑ, πρόκειται να συναντηθούν στην ιρακινή πρωτεύουσα στις 23 Μαΐου για να συζητήσουν για το αμφιλεγόμενο ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα. Ο τελευταίος γύρος των συνομιλιών τους πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη στις 14 Απριλίου.

«Ελπίζουμε ότι οι συνομιλίες της Βαγδάτης θα ολοκληρώσουν αυτό που άρχισε στην Κωνσταντινούπολη...Η Δύση πρέπει να υιοθετήσει μια λογική προσέγγιση καθώς οι πιέσεις στο Ιράν δεν θα έχουν αποτέλεσμα», τόνισε ο Χαντάντ-Αντέλ, υποψήφιος για τη θέση του νεοαναδειχθέντος Κοινοβουλίου.

Οι δυο πλευρές έχουν χαρακτηρίσει θετικές και εποικοδομητικές τις συνομιλίες της Κωνσταντινούπολης, αλλά έχουν αποφύγει να αναφερθούν λεπτομερώς σ΄αυτές.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ