Κίνα: ο Γκουανγκτσενγκ εγκτέλειψε οικειοθελώς την Αμερικανική Πρεσβεία - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Κίνα: ο Γκουανγκτσενγκ εγκτέλειψε οικειοθελώς την Αμερικανική Πρεσβεία

Οικειοθελώς εγκατέλειψε σήμερα την πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών στο Πεκίνο, ο κινέζος αντιφρονών Τσεν Γκουανγκτσένγκ , αφου παρέμεινε επί έξι ημέρες, όπως μετέδωσε το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα.

Ο τυφλός, αυτοδίδακτος δικηγόρος διέφυγε στις 22 Απριλίου από την κατοικία, όπου τελούσε υπό κατ΄οίκον περιορισμό μαζί με την οικογένειά του και κατέφυγε στην αμερικανική πρεσβεία στην κινεζική πρωτεύουσα.

Ανώτατος αμερικανός αξιωματούχος επιβεβαίωσε ότι ο Τσεν βρίσκεται εκτός πρεσβείας.

«Ο Τσεν Γκουανγκτσένγκ έφθασε σε ιατρικό κέντρο στο Πεκίνο όπου θα τύχει ιατρικής φροντίδας και θα συναντηθεί με την οικογένειά του», διευκρίνισε ο αμερικανός αξιωματούχος.

Το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι η Κίνα απαιτεί τη συγγνώμη των ΗΠΑ για το ότι προσέφερε καταφύγιο στον Τσεν Γκουανγκτσένγκ στην αμερικανική πρεσβεία επί έξι ημέρες, μία ημέρα πριν από την έναρξη του σινο-αμερικανικού στρατηγικού διαλόγου με τη συμμετοχή της υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον, η οποία έφθασε σήμερα στο Πεκίνο.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ