Γαλλία: Ακτιβιστής εισήλθε με αλεξίπτωτο σε πυρηνικό σταθμό - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Γαλλία: Ακτιβιστής εισήλθε με αλεξίπτωτο σε πυρηνικό σταθμό

Ενας ακτιβιστής της Greenpeace πέταξε επάνω από τον πυρηνικό σταθμό του Μπιζέ στη Γαλλία και στη συνέχεια εισήλθε στις εγκαταστάσεις με ένα αλεξίπτωτο πλαγιάς με μοτέρ, ανακοίνωσε η γαλλική χωροφυλακή και η διεθνής οργάνωση για την προστασία του περιβάλλοντος.«Ενας ακτιβιστής της Greenpeace έφθασε με ένα αλεξίπτωτο πλαγιάς με μοτέρ κατά τις 07.40 το πρωί, πραγματοποίησε πτήση επάνω από τον σταθμό, πέταξε ένα καπνογόνο και στη συνέχεια προσγειώθηκε στο εσωτερικό του σταθμού όπου και συνελήφθη» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων εκπρόσωπος της χωροφυλακής της περιφέρειας του Εν.

η Σοφιά Μαζνονί, υπεύθυνη πυρηνικών θεμάτων της Greenpeace Γαλλίας επικρότησε το περιστατικό διευκρινίζοντας: «Στόχος αυτής της ενέργειας είναι να σταλεί ένα μήνυμα προς τους δύο υποψήφιους, Σαρκοζί και Ολάντ, που αρνούνται τους κινδύνους που προέρχονται από την πυρηνική ενέργεια. Θέλαμε να αναπαραστήσουμε μία εξωτερική επίθεση, του τύπου πτώση αεροσκάφους».

Τον περασμένο Δεκέμβριο, ακτιβιστές της Greenpeace, θέλοντας να αναδείξουν τα κενά ασφαλείας των πυρηνικών εγκαταστάσεων, πραγματοποίησαν θεαματικές επιχειρήσεις κατορθώνοντας να εισέλθουν στους πυρηνικούς σταθμούς του Νοζάν-σιρ-Σεν (βορειο-ανατολική Γαλλία) και του Κριά (νότια Γαλλία).

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ