Κίνα: Πεκίνο και Ουάσινγκτον διαπραγματεύονται για την τύχη του Τσεν - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Κίνα: Πεκίνο και Ουάσινγκτον διαπραγματεύονται για την τύχη του Τσεν

Πεκίνο και Ουάσινγκτον διαπραγματεύονται σήμερα προκειμένου να επιτραπεί στον κινέζο αντιφρονούντα Τσεν Γκουανγκτσένγκ να εγκαταλείψει την Κίνα για τις ΗΠΑ μαζί με την οικογένειά του, μετά τη διαφυγή του από το σπίτι του όπου τελούσε υπό περιορισμό, ανακοίνωσε σήμερα υποστηρικτής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Οι δύο πλευρές θέλουν να διευθετήσουν το θέμα πριν από την άφιξη στην κινεζική πρωτεύουσα της υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον και του υπουργού Οικονομικών Τίμοθι Γκάιτνερ για μια σημαντική διμερή συνάντηση-- ο διάλογος για στρατηγικά και οικονομικά θέματα-- έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη και την Παρασκευή.

Σύμφωνα με τον Μπομπ Φου, τον πρόεδρο της χριστιανικής οργάνωσης China Aid που εδρεύει στο Τέξας, ο Τσεν ήταν αρχικά διστακτικός απέναντι στην εκδοχή να φύγει από την Κίνα αλλά κατέληξε στην επιλογή αυτή με την προϋπόθεση ότι η οικογένειά του θα τον συνοδεύσει.

«Η κατάσταση άλλαξε τις τελευταίες ημέρες. Καταλαβαίνει ότι στο εξής του είναι αδύνανον να επιστρέψει στο Ντονσιγκού στην ανατολική επαρχία Σαντόνγκ απ' όπου διέφυγε στις 22 Απριλίου», δήλωσε σε τηλεφωνική του επικοινωνία.

«Δεν θα φύγει χωρίς την οικογένειά του. Εάν είχε τέτοια πρόθεση, ήδη θα είχε φύγει. Η πιο λογική εκδοχή είναι η διαπραγμάτευση μιας ταχείας συμφωνίας η οποία θα επιτρέψει την Κίνα να διασώσει την υπόληψή της», τόνισε ο Φου.

Με τη συμφωνία αυτή, η οικογένεια Τσεν θα μεταβεί στις ΗΠΑ για ιατρικούς λόγους, διευκρίνισε ο Μπομπ Φου, που δηλώνει ότι έχει τις πληροφορίες αυτές από επίσημες πηγές στην Κίνα και την Ουάσινγκτον

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ