Λίβανος: Είκοσι τραυματίες σε διαδήλωση για τα εργατικά δικαιώματα - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Λίβανος: Είκοσι τραυματίες σε διαδήλωση για τα εργατικά δικαιώματα

Είκοσι άνθρωποι τραυματίστηκαν χθες σε συγκρούσεις ανάμεσα σε Αιγύπτιους εργαζόμενους και Λιβανέζους αστυνομικούς έξω από την πρεσβεία της Αιγύπτου στη Βηρυτό,δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες και ιατρικές πηγές.

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι οι συγκρούσεις άρχισαν έξω από την πρεσβεία όπου 100 εργαζόμενοι διαδήλωναν εναντίον ενός νόμου στο Λίβανο βάσει του οποίου οι εργαζόμενοι οφείλουν να έχουν "έναν αντιπρόσωπο ή έναν εγγυητή" ώστε να μπορούν να αποκτήσουν άδειες παραμονής και εργασίας.

Η αστυνομία επενέβη για να απομακρύνει τους διαδηλωτές όταν ορισμένοι εξ αυτών άρχισαν να πετούν πέτρες εναντίον του κτιρίου της πρεσβείας και των φρουρών της, κατά αυτόπτες μάρτυρες.

"Εισαγάγαμε 12 Αιγύπτιους υπηκόους και οκτώ μέλη του προσωπικού της λιβανέζικης αστυνομίας που τραυματίστηκαν στις συγκρούσεις", είπε νοσοκομειακή πηγή.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι 12 διαδηλωτές συνελήφθησαν.

Το αμφιλεγόμενο σύστημα --το οποίο εφαρμόζεται σε πολλές Αραβικές χώρες, επικρίνεται από περιφερειακές και διεθνείς οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ως απάνθρωπο.

Οι επικριτές του επισημαίνουν ότι αφαιρεί από τους εργαζόμενους θεμελιώδη δικαιώματα, όπως το ωράριο, η άδεια και η καταβολή αμοιβών για υπερωριακή εργασία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ