ΗΠΑ: Κοινή προεκλογική εμφάνιση του Μπιλ Κλίντον με τον Μπαράκ Ομπάμα την Κυριακή - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

ΗΠΑ: Κοινή προεκλογική εμφάνιση του Μπιλ Κλίντον με τον Μπαράκ Ομπάμα την Κυριακή

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα θα εμφανιστεί με τον πρώην πρόεδρο Μπίλ Κλίντον, την Κυριακή σε μια εκδήλωση για τη συγκέντρωση χρημάτων προκειμένου να υποστηριχθεί η εκστρατεία επανεκλογής του Ομπάμα. Είναι η πρώτη φορά που οι δύο πολιτικοί κάνουν μαζί προεκλογική εκστρατεία το 2012.


Οι σχέσεις του Ομπάμα με τον Κλίντον είχαν υπάρξει τεταμένες αρκετές φορές στο παρελθόν, όταν ο Ομπάμα βρέθηκε πολιτικά αντιμέτωπος στις προεδρικές εκλογές, με τη σύζυγο του πρώην προέδρου, Χίλαρι Ρόνταμ Κλίντον --σήμερα υπουργό Εξωτερικών--, το 2008.

Ο Μπίλ Κλίντον, παραμένει ιδιαίτερα δημοφιλής στις τάξεις των υποστηρικτών του Δημοκρατικού κόμματος και η εκστρατεία του Ομπάμα αδημονούσε να λάβει και την δική του υποστήριξη στην προσπάθεια συγκέντρωσης χρημάτων ενόψει των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου.

Οι δύο άνδρες θα εμφανιστούν μαζί σε μια εκδήλωση για τη συγκέντρωση κεφαλαίων και κατόπιν σε ένα δείπνο. Στις δύο εκδηλώσεις οικοδεσπότης θα είναι ο βετεράνος του μηχανισμού του Δημοκρατικού κόμματος και στενός φίλος των Κλίντον, Τέρι Μακόλιφ.

Στην εκδήλωση θα παραστούν 500 άνθρωποι καταβάλλοντας εισιτήριο που θα ξεκινά από τα 1.000 δολάρια, ενώ 80 άνθρωποι αναμένεται να παραστούν στο δείπνο, τα εισιτήρια για το οποίο στοιχίζουν 20.000 δολάρια, σύμφωνα με στέλεχος της εκστρατείας Ομπάμα.
Τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν προορίζονται για ένα ταμείο υποστήριξης της εκστρατείας Ομπάμα, την εθνική επιτροπή του Δημοκρατικού κόμματος και αρκετές πολιτειακές οργανώσεις του.

Την Παρασκευή η εκστρατεία του νυν προέδρου διένειμε ένα βίντεο στο οποίο ο Κλίντον επαινεί τον Ομπάμα για την απόφασή του να εγκρίνει την επιδρομή η οποία απέβη στο θάνατο του Οσάμα μπιν Λάντεν, την 2α Μαΐου του 2011.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ