Συρία: Ενας λιποτάκτης και άλλοι 22 νεκροί στη Χόμς - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Συρία: Ενας λιποτάκτης και άλλοι 22 νεκροί στη Χόμς

Τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, σημειώθηκαν συγκρούσεις με τον Συριακό στρατό στην περιοχή Χόμς κατά την διάρκεια των οποίων, ένας λιποτάκτης έχασε τη ζωή του και 15 πολίτες τραυματίστηκαν σοβαρά σύμφωνα με ανακοίνωση του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Το λαικό κίνημα αμφισβήτησης του καθεστώτος της Δαμασκού, που ξεκίνησε στις 15 Μαρτίου του 2011 στη Συρία εξελίχθηκε με την πάροδο των μηνών σε ένοπλη εξέγερση απέναντι στις αιματηρές επιχειρήσεις καταστολής του καθεστώτος, οι οποίες έχουν στοιχίσει τη ζωή σε περισσοτέρους από 11.000 ανθρώπους σε διάστημα 13 μηνών

Οι συγκρούσεις συνεχίζονται, παρά την παρουσία δεκαπέντε διεθνών παρατηρητών που εστάλησαν από τον ΟΗΕ στη χώρα, προκειμένου να ελέγχουν την κατάπαυση του πυρός.

Η εκεχειρία επισήμως τέθηκε σε ισχύ στις 12 Απριλίου, ωστόσο έχει ήδη παραβιαστεί πολλές φορές

Χθες, Πέμπτη σημειώθηκαν βίαια επεισόδια σε όλη τη χώρα που οδήγησαν στο θάνατο 22 ανθρώπων σε μάχες στο Χαλέπι της Βόρειας Συρίας, απο πυρά των δυνάμεων ασφαλείας.
Απο τα 22 άτομα, τα 16 ήταν άμαχος πληθυσμός, ενω τα άλλα έξι ήταν υποστηρικτές του καθεστώτος του προέδρου Μπασάρ αλ-Ασαντ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Συρία νεκροί Χομς λιποτάκτης
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ