Χριστόφιας: «Τα παιδιά μου με αποθαρρύνουν από το να είμαι εκ νέου υποψήφιος» - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Χριστόφιας: «Τα παιδιά μου με αποθαρρύνουν από το να είμαι εκ νέου υποψήφιος»

Ο πρόεδρος Χριστόφιας αποκάλυψε σε συνέντευξη του στον τηλεοπτικό σταθμό «Mega» Κύπρου ότι τα παιδιά του τον αποθαρρύνουν, από το να είναι υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές του προσεχούς Φεβρουαρίου.Ο ίδιος, ωστόσο, με νόημα υπέδειξε πως η αξία της δικής του διακυβέρνησης «θα φανεί εάν ή όταν φύγει».

Μάλιστα, δεν απέκρυψε ότι το οριστικό ξεκαθάρισμα εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, από τους οποίους δεν απέκλεισε την αντιπολίτευση και προφανώς τους σχεδιασμούς που αναπτύσσει από νωρίς, για την εκλογική αναμέτρηση του 2013 και τις επιδιώξεις της για συνεργασίες.

Επισήμανε ότι η τελική απόφαση θα ληφθεί συλλογικά από τον ίδιο και το ΑΚΕΛ, όπως είχε γίνει και στις προηγούμενες προεδρικές εκλογές. Είπε ότι, αν δεν είναι πρόεδρος το 2013, θα γράψει βιβλίο για να «αποκαλύψει αλήθειες» και ότι θα αφοσιωθεί στον εαυτό του και στη μελέτη, ιδιαίτερα της ελληνικής λογοτεχνίας.

Παραδέχθηκε ότι η πιο δύσκολη κι οδυνηρή μέρα της μέχρι τώρα προεδρικής του θητείας ήταν η έκρηξη των εμπορευματοκιβωτίων με πυρομαχικά τον περασμένο Ιούλιο στην ναυτική βάση στο Μαρί, κατά την οποία έχασαν τη ζωή τους 13 άνθρωποι.

Ωστόσο, αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι έστειλε στο Δικαστήριο με σοβαρές κατηγορίες τους τέως υπουργούς Εξωτερικών Μάρκο Κυπριανού και 'Αμυνας Κώστα Παπακώστα. Αυτό, πρόσθεσε, ήταν απόφαση της Γενικής Εισαγγελίας.

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ