Μιανμάρ: Αντιπαράθεση για την αλλαγή του όρκου των βουλευτών - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Μιανμάρ: Αντιπαράθεση για την αλλαγή του όρκου των βουλευτών

Ο πρόεδρος της Μιανμάρ Θέιν Σέιν δήλωσε σήμερα πως δεν έχει την πρόθεση να αλλάξει τον όρκο που θα διαβάσουν οι νέοι βουλευτές στο κοινοβούλιο, παρά το αίτημα της ηγέτιδας της αντιπολίτευσης στη χώρα Αούνγκ Σαν Σου Κίι.

Σύμφωνα με το ιαπωνικό πρακτορείο Kyodo, ο πρόεδρος της Μιανμάρ που πραγματοποιεί επίσκεψη στην Ιαπωνία, τόνισε στους δημοσιογράφους πως είναι θέμα της Αούνγκ να αποφασίσει αν θέλει ή όχι την έδρα της στο κοινοβούλιο.

Η Αούνγκ και άλλα 36 μέλη του κόμματος της που εξελέγησαν στις βουλευτικές εκλογές της 1ης Απριλίου ανακοίνωσαν χθες Κυριακή πως δεν θα συμμετάσχουν στην ορκωμοσία στο κοινοβούλιο αν δεν γίνουν αλλαγές στο κείμενο του όρκου που θα διαβάσουν οι βουλευτές.

«Είναι 100% σίγουρο ότι δεν θα συμμετάσχουν», δήλωσε εκπρόσωπος της Εθνικής Ένωσης για την Δημοκρατία. Η ορκωμοσία θα πραγματοποιηθεί σήμερα στην πρωτεύουσα Ναϊπιιτάου, 350 χιλιόμετρα βόρεια της Γιανγκόν.

Η Αούνγκ και τα άλλα μέλη της Ένωσης εξέφρασαν τις αντιρρήσεις τους για το κείμενο το οποίο αναφέρει ότι οι βουλευτές πρέπει να «διαφυλάττουν» το σύνταγμα του 2010. Ζητούν η λέξη αυτή να αντικατασταθεί με το «σέβονται».

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ