Η Αφρικανική Ένωση καλεί και πάλι για τον τερματισμό των μαχών στο Σουδάν - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Η Αφρικανική Ένωση καλεί και πάλι για τον τερματισμό των μαχών στο Σουδάν

Η Αφρικανική Ένωση (ΑΕ), επανέλαβε σήμερα την έκκλησή της προς το Σουδάν και το νότιο Σουδάν να παύσουν τις εχθροπραξίες και να επαναλάβουν τις διαπραγματεύσεις.

"Η Αφρικανική Ένωση επαναλαμβάνει την ανάγκη για πλήρη κατάπαυση των εχθροπραξιών και την άμεση επανάληψη των διαπραγματεύσεων μεταξύ του Σουδάν και του Νότιου Σουδάν», αναφέρει σε ανακοινωσή της.

Τα μέρη θα πρέπει να καθοδηγούνται από "τα μακροπρόθεσμα συμφέροντα των χωρών και των λαών τους", προσθέτει εξ ονόματος του Προέδρου της Επιτροπής της, Ζαν Πινγκ.

Θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους "απέναντι στην περιοχή, την υπόλοιπη Αφρική και την ευρύτερη διεθνή κοινότητα", σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Η Επιτροπή είναι το εκτελεστικό όργανο του παναφρικανικού Οργανισμού.

Ο κ. Πινγκ ζήτησε επίσης από τους ηγέτες του Σουδάν και του νότιου Σουδάν να αποφεύγουν "τις δηλώσεις που ρίχνουν λάδι στη φωτιά, περιπλέκουν την τρέχουσα ευαίσθητη κατάσταση, και υπονομεύουν τις ελπίδες των αδελφικών σχέσεων μεταξύ των δύο κρατών και δύο πληθυσμών".

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ