Οι Αυστραλοί μετατρέπουν τα γήπεδα σε χώρους προσευχής για τους μουσουλμάνους - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Οι Αυστραλοί μετατρέπουν τα γήπεδα σε χώρους προσευχής για τους μουσουλμάνους

Xώροι προσευχής των μουσουλμάνων θα δημιουργηθούν στα μεγάλα γήπεδα της Αυστραλίας όπου παίζεται το άθλημα του αυστραλιανού φούτμπολ, οι αγώνες του οποίου συγκεντρώνουν δεκάδες χιλιάδες θεατές.

Ήδη τα μεγάλα γήπεδα έχουν χώρους προσευχής, αλλά τώρα θα δημιουργήσουν και χώρους για τους μουσουλμάνους με στόχο να προσελκύουν περισσότερους θεατές στους αγώνες.

Ο Μπαχάρ Μούλι, μουσουλμάνος, πρώην παίκτης της ομάδας του Ρίτσμοντ δήλωσε ότι επειδή οι μουσουλμάνοι πρέπει να προσεύχονται πέντε φορές την ημέρα δεν πάνε στο γήπεδο επειδή δεν υπάρχει χώρος να προσευχηθούν.

Την ιδέα υιοθέτησε αμέσως ο ομογενής επικεφαλής του Αυστραλιανού Φούτμπολ, 'Αντριου Δημητρίου λέγοντας πως «ήταν καιρός να γίνει κάτι τέτοιο».

Ο πρώην πρωθυπουργός της Βικτόριας, Τζεφ Κένετ, διαφωνεί όμως και λέει ότι είναι «αντιαυστραλιανό να δημιουργηθούν χώροι προσευχής στα γήπεδα και επί πλέον δεν είναι και πρακτικό».

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ