Για ΑΟΖ και ενεργειακή συνεργασία συζητούν Κύπρος - Ισραήλ - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Για ΑΟΖ και ενεργειακή συνεργασία συζητούν Κύπρος - Ισραήλ

Με στόχο να υπογραφούν συμφωνίες για την εκμετάλλευση των υδρογοναθράκων στις Αποκλειστικές Οικονομικές Ζώνες των δυο χωρών, ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ Άβιγκντορ Λίμπερμαν πραγματοποιεί τριήμερη επίσκεψη στην Κύπρο.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, οι κυβερνήσεις των δυο χωρών φιλοδοξούν να συγκροτήσουν μια «συμμαχία» ενεργειακής έρευνας και εκμετάλλευσης αποθεμάτων, με τη συμμετοχή της Ελλάδας, της Ρουμανίας και της Βουλγαρίας. Στόχος της Λευκωσίας και του Τελ Αβίβ είναι, αυτό το ενεργειακό «μέτωπο» να αποτελέσει αντίβαρο στις βλέψεις που τρέφει στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο η Αγκυρα, η οποία ως γνωστόν έχει αντιδράσει σφόδρα στη συγκεκριμένη σύμπραξη Κύπρου και Ισραήλ.

Μεγάλη σημασία αποδίδουν στην επίσκεψη Λίμπερμαν οι δυο κυβερνήσεις, οι οποίες μεταξύ άλλων θα συζητήσουν για τη δημιουργία κοινού τερματικού.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ