Κύπρος: Συνεργασία με Ισραήλ, Ελλάδα, Βουλγαρία και Ρουμανία σε οργανισμό έρευνας και διάσωσης - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Κύπρος: Συνεργασία με Ισραήλ, Ελλάδα, Βουλγαρία και Ρουμανία σε οργανισμό έρευνας και διάσωσης

Το Ισραήλ και η Κύπρος συζητούν τη δημιουργία περιφερειακής δύναμης έρευνας και διάσωσης που να περιλαμβάνει το Ισραήλ, την Κύπρο, την Ελλάδα, τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία, επιβεβαίωσε η υπουργός Εξωτερικών Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλή.

Η υπουργός, που διεξάγει συνομιλίες με τον ομόλογό της του Ισραήλ Αβινγκτορ Λίμπερμαν, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στην Κυπρο, ανέφερε ότι θα συζητηθούν όλες οι πτυχές της Ισραηλινής πρότασης.

Σχολιάζοντας πληροφορίες ισραηλινών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης ότι η δημιουργία περιφερειακής δύναμης θα αποτελεί ουσιαστικά άξονα κατά της Τουρκίας, η κ. Μαρκουλή τόνισε ότι οι συμφωνίες αυτού του τύπου λειτουργούν αποτρεπτικά για κάθε επιθετική προσπάθεια.

Στόχος των συνομιλιών που διεξάγοντα στο κυπριακό Υπουργείο Εξωτερικών είναι επίσης η συνομολόγηση περαιτέρω συμφωνιών για κοινή ανάπτυξη και εκμετάλλευση αποθεμάτων υδρογονανθράκων στις Αποκλειστικές Οικονομικές Ζώνες Κύπρου και Ισραήλ.

(ΑΠΕ -ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ