Υεμένη: Τουλάχιστον 16 νεκροί σε νέες επιδρομές και συγκρούσεις - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Υεμένη: Τουλάχιστον 16 νεκροί σε νέες επιδρομές και συγκρούσεις

Τουλάχιστον 11 μαχητές μιας οργάνωσης η οποία θεωρείται πως συνδέεται με την αλ Κάιντα και πέντε άνδρες του στρατού σκοτώθηκαν χθες Σάββατο, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας, καθώς οι επιχειρήσεις των ένοπλων δυνάμεων εναντίον των ισλαμιστών μαχητών συνεχίστηκαν για έκτη συνεχόμενη ημέρα -- ύστερα από πέντε ημέρες συγκρούσεων με πάνω από 220 νεκρούς. Αεροσκάφη της πολεμικής αεροπορίας της Υεμένης κατέστρεψαν ένα όχημα στη νότια επαρχία Μπάιντα, σκοτώνοντας τρία "ηγετικά στελέχη των τρομοκρατών της αλ Κάιντα", ανέφερε το υπουργείο Άμυνας στον ιστότοπό του.

Η οργάνωση Άνσαρ αλ Σαρία ("Οπαδοί του Ισλαμικού Νόμου"), που πιστεύεται πως συνδέεται με την αλ Κάιντα, ανέφερε ότι τρία μέλη της "έγιναν μάρτυρες" από την επίθεση, που απέδωσε σε αμερικανικό μη επανδρωμένο τηλεκατευθυνόμενο αεροσκάφος.

Κοντά στην πόλη Άντεν, ισλαμιστές μαχητές άνοιξαν πυρ εναντίον ενός σημείου ελέγχου, με αποτέλεσμα στρατιώτες να ανταποδώσουν. Στην μάχη που ξέσπασε σκοτώθηκαν οκτώ ισλαμιστές μαχητές και πέντε στρατιώτες. Το ένα από τα οχήματα των μαχητών καταστράφηκε.

Η κυβέρνηση της Υεμένης κλιμακώνει τις επιχειρήσεις εναντίον των ισλαμιστών. Έχει στείλει στην πόλη Λόντερ μια ειδική αντιτρομοκρατική μονάδα από τη Σαναά.

Η Άνσαρ αλ Σαρία διαψεύδει τις κυβερνητικές ανακοινώσεις περί νικών του τακτικού στρατού και θανάτων ηγετών της. Την Παρασκευή, ανέφερε ότι οι μαχητές της σκότωσαν 37 ένοπλα μέλη φυλών που μάχονταν για λογαριασμό της κυβέρνησης.

Η Άνσαρ αλ Σαρία κατέλαβε τον έλεγχο μεγάλου μέρους της νότιας επαρχίας Αμπιάν στην διάρκεια της πολιτικής αναταραχής στην Υεμένη πέρυσι, που οδήγησε στην αντικατάσταση του προέδρου Άλι Αμπντάλα Σάλεχ από τον αντιπρόεδρό του Αμπντ Ράμπου Μανσούρ Χάντι.

Σύμφωνα με ένα νέο απολογισμό που έκανε χθες ένας μη κατονομαζόμενος αξιωματικός του στρατού μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο, τις πέντε πρώτες ημέρες των επιχειρήσεων στην πόλη Λόντερ σκοτώθηκαν 222 άνθρωποι: 183 μαχητές της Άνσαρ αλ Σαρία, 14 στρατιωτικοί, 24 μέλη πολιτοφυλακών και ένα παιδί 12 ετών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ