Υπέρ της ενίσχυσης του Συμβουλίου Ασφαλίας τάσσονται ΗΠΑ, Γαλλία και Γερμανία - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Υπέρ της ενίσχυσης του Συμβουλίου Ασφαλίας τάσσονται ΗΠΑ, Γαλλία και Γερμανία

Στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ απευθύνονται ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα και η καγελάριος, Ανγκελα Μέρκελ προκειμένου να βρεθεί λύση στη συριακή κρίση, ενώ ο γάλλος υπουργός Εξωτερικών, Αλέν Ζιπέ τάσσεται υπέρ της αποστολής παρατηρητών του ΟΗΕ για κατάπαυση πυρός στη Συρία.

Συγκεκριμένα σε ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, που εκδόθηκε μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν οι δύο ηγέτες, αναφέρεται «ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και η καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ είναι ιδιαιτέρως ανήσυχοι καθώς η κυβέρνηση Ασαντ δεν σέβεται τη συμφωνία με τον Κόφι Ανάν και εξακολουθεί τις απαράδεκτες βιαιότητες εναντίον του λαού της Συρίας», ενώ εκτιμούν πως επιβάλεται η παρέμβαση του Συμβουλίου Ασφαλείας για την επίλυση της κρίσης.

Στο μεταξύ, η Βρετανία υποστηρίζει πως εάν δεν υπάρξει κατάπαυση πυρός θα ενισχύσει την υποστήριξη της στη αντιπολίτευση.

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ