Οι ΗΠΑ ζητούν από τη Μόσχα πλήρη έρευνα για το θάνατο του δικηγόρου Μαγκνίτσκι - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Οι ΗΠΑ ζητούν από τη Μόσχα πλήρη έρευνα για το θάνατο του δικηγόρου Μαγκνίτσκι

Οι ΗΠΑ κάλεσαν για μία φορά ακόμη τη Ρωσία να διεξάγει επισταμένες έρευνες για τη διαλεύκανση των συνθηκών του θανάτου του νεαρού δικηγόρου Σεργκέι Μαγκνίτσκι, ο οποίος εργαζόταν σε δυτικό επενδυτικό κεφάλαιο και να τιμωρήσει τους ενόχους.

«Γνωρίζετε τη θέση μας: η έρευνα για τον θάνατο το Μαγκνίτσκι δεν έφθασε μακριά και δεν επέτρεψε να αποδοθεί δικαιοσύνη», τόνισε η εκπρόσωπος του αμερικανικού ΥΠΕΞ Βικτόρια Νιούλαντ, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις δημοσιογράφων.

Η Νιούλαντ εκλήθη να σχολιάσει την είδηση πως παύει η δίωξη της μίας εκ των δύο κατηγορουμένων, της ιατρού Λαρίσα Λιτβινόβα, η οποία κατηγορείται για τον θάνατο το 2009 του υπό κράτηση Μαγκνίτσκι σε φυλακές της Μόσχας, με πρόσχημα την παραγραφή του αδικήματος λόγω της αλλαγής του ποινικού κώδικα.

«Εξακολουθούμε να ζητούμε από τις ρωσικές αρχές να διεξάγουν μία εις βάθος έρευνα, να δικάσουν και να τιμωρήσουν τους υπεύθυνους του θανάτου του Μαγκνίτσκι. Προφανώς, δεν κινούμαστε ακόμη προς αυτήν την κατεύθυνση», πρόσθεσε η ίδια.

Ο Μαγκνίτσκι, ο οποίος εργαζόταν στη νομική υπηρεσία που προσέφερε συμβουλές στο επενδυτικό κεφάλαιο Hermitage Capital, υπέκυψε στις 16 Νοεμβρίου 2009 σε ηλικία 37 ετών, ενώ βρισκόταν υπό προσωρινή κράτηση επί 11 μήνες.

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ