Η αναστολή του εμπλουτισμού ουρανίου, μία από τις βραχυπρόθεσμες προτεραιότητες των συνομιλιών με το Ιράν - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Η αναστολή του εμπλουτισμού ουρανίου, μία από τις βραχυπρόθεσμες προτεραιότητες των συνομιλιών με το Ιράν

Η αναστολή από το Ιράν του εμπλουτισμού ουρανίου σε υψηλό βαθμό και το κλείσιμο του πυρηνικού του σταθμού στο Φορντό είναι βραχυπρόθεσμες προτεραιότητες για τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους, δήλωσε σήμερα υψηλόβαθμος Αμερικανός αξιωματούχος, την ώρα που σχεδιάζεται ο επόμενος γύρος των συνομιλιών για το αμφιλεγόμενο πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης.

Τα ιρανικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι οι συνομιλίες ανάμεσα στην Τεχεράνη και τις μεγάλες δυνάμεις θα επαναληφθούν την Παρασκευή στην Κωνσταντινούπολη. Η αμερικανική εφημερίδα Νιου Γιορκ Τάιμς γράφει ότι οι ΗΠΑ και οι άλλες δυτικές χώρες σχεδιάζουν να ζητήσουν από το Ιράν να κλείσει αμέσως και εν τέλει να διαλύσει τον πυρηνικό του σταθμό στο Φορντό κοντά στην πόλη Κομ και να ζητήσουν επίσης την παύση της παραγωγής ουρανίου εμπλουτισμένου κατά 20%.

Η παύση της παραγωγής ουρανίου εμπλουτισμένου "κατά 20% και το κλείσιμο του Φορντό είναι βραχυπρόθεσμες προτεραιότητες" για την κυβέρνηση του προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και τους διεθνούς της εταίρους στις διαπραγματεύσεις με το Ιράν, σημείωσε ο υψηλόβαθμος Αμερικανός αξιωματούχος σε δηλώσεις του προς το Ρόιτερς.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ