Κύπρος: Ο Έρογλου αποκλείει και πάλι την επιστροφή της Μόρφου - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Κύπρος: Ο Έρογλου αποκλείει και πάλι την επιστροφή της Μόρφου

Ο τουρκοκύπριος ηγέτης Ντερβίς Έρογλου δήλωσε ότι η τουρκοκυπριακή πλευρά δεν πρόκειται να εγκαταλείψει την Μόρφου και επανέλαβε τα περί λύσης του Κυπριακού στη βάση των λεγόμενων «πραγματικοτήτων στο νησί».

Μιλώντας σε συγκέντρωση στην κατεχόμενη Μόρφου, ο Έρογλου είπε ότι οι Τουρκοκύπριοι δεν θα την εγκαταλείψουν και ότι θα κρατήσουν το κράτος τους, κατά την έκφραση του.

Σημειώνεται ότι χθες στην κυπριακή Βουλή, ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Λ. Παπαδήμος τόνισε την ανάγκη της επιστροφής της Μόρφου στους Ελληνοκυπρίους νόμιμους κατοίκους της.

Ο Έρογλου είπε επίσης ότι σήμερα στην Κύπρο «επικρατούν συνθήκες ειρήνης και ότι έχει μετατραπεί σε νησί σταθερότητας στη Μεσόγειο».

Επίσης, δήλωσε ότι οι Τουρκοκύπριοι δεν επιθυμούν συνέχιση των διαπραγματεύσεων χωρίς χρονοδιάγραμμα και ότι «επιθυμούν την εξεύρεση λύσης σύντομα».

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κύπρος επιστροφή Έρογλου Μόρφου
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ