Διαφωνούν οι βενζινοπώλες με την εξίσωση φόρου στα πετρέλαια κίνησης και θέρμανσης - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΕΛΛΑΔΑ 

Διαφωνούν οι βενζινοπώλες με την εξίσωση φόρου στα πετρέλαια κίνησης και θέρμανσης

Την αντίθεσή της με τις προτάσεις για εξίσωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης (ΕΦΚ) του πετρελαίου θέρμανσης με αυτόν του πετρελαίου κίνησης εκφράζει η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών. Σε σχετική ανακοίνωση υποστηρίζει ότι παρόμοια εισπρακτικά μέτρα όχι μόνο δεν μειώνουν το λαθρεμπόριο αλλά το διογκώνουν και ότι η εφαρμογή του μέτρου θα έχει ολέθριες επιπτώσεις στην κοινωνία και την οικονομία.

«Σε μια εποχή που τα φτωχά στρώματα του πληθυσμού, οι μικρομεσαίοι, οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι κλπ, συνθλίβονται από τους φόρους, τη μείωση των εισοδημάτων και τα μέτρα των μνημονίων που εφαρμόζει η κυβέρνηση, η κατά 449% αύξηση του ΕΦΚ θα είναι ολέθρια για τα νοικοκυριά και τα πρατήρια καυσίμων», αναφέρει η ΟΒΕ.

Υπέρ της εξίσωσης των φόρων με ταυτόχρονη χορήγηση επιδόματος θέρμανσης έχουν ταχθεί μεταξύ άλλων τα διυλιστήρια, οι εταιρίες εμπορίας και η Ομοσπονδία Πρατηριούχων- Εμπόρων Καυσίμων.

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ