ΔΝΤ: Θα επιδεινωθεί η οικονομίας της Ρουμανίας εξαιτίας της κατάστασης στην Ευρώπη - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 

ΔΝΤ: Θα επιδεινωθεί η οικονομίας της Ρουμανίας εξαιτίας της κατάστασης στην Ευρώπη

Επιδείνωση της οικονομικής προοπτικής εξαιτίας της κατάστασης στην Ευρώπη, "βλέπει" το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) για τη Ρουμανία.

Αν και έπειτα από δύο χρόνια ύφεσης, η ανάπτυξη επέστρεψε στη ρουμανική οικονομία το 2011, η προοπτική δεν βελτιώθηκε, εξέλιξη η οποία οφείλεται στην κατάσταση της οικονομίας στην Ευρώπη, υπογραμμίζεται στην έκθεση του ΔΝΤ.

Το ΔΝΤ προχώρησε στη δημοσιοποίηση της έκθεσής του για τη ρουμανική οικονομία, έπειτα από την τέταρτη αναθεώρηση της δανειοδοτικής συμφωνίας (προληπτικού χαρακτήρα) που έχει συνάψει με τη χώρα.

Το 2011, η ρουμανική οικονομία κατέγραψε ρυθμό ανάπτυξης 2,5%, έχοντας ως «οδηγό» τη γεωργική παραγωγή και την άνοδο της βιομηχανικής παραγωγής. Η εγχώρια ζήτηση ενδυναμώθηκε, καθώς οι πωλήσεις στο λιανεμπόριο και τις κατασκευές έδειξαν τα πρώτα σημάδια «ανάρρωσης».

Ωστόσο, το 2012, δεν αποκλείεται η επιβράδυνση του ρυθμού ανάπτυξης της οικονομίας, προστίθεται στην ίδια έκθεση.

Το εκτελεστικό συμβούλιο του ΔΝΤ ολοκλήρωσε στις 21 Μαρτίου την τέταρτη αναθεώρηση της πορείας της οικονομίας, υπό το πλαίσιο της δανειοδοτικής συμφωνίας. Η ολοκλήρωση της αναθεώρησης επιτρέπει τη διάθεση δόσης περίπου 500 εκατομμυρίων ευρώ στη Ρουμανία.

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ