Ζέλικ: Να δημιουργηθεί τράπεζα από τις χώρες Brics - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Ζέλικ: Να δημιουργηθεί τράπεζα από τις χώρες Brics

Ο απερχόμενος Πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας Ρόμπερτ Ζέλικ υποστήριξε τη δημιουργία τράπεζας των χωρών Brics (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα και Νότια Αφρική), σημειώνοντας ότι η ανάγκη για ένα τέτοιο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα δείχνει τους κινδύνους από την αδυναμία των υφιστάμενων πολυεθνικών οργανισμών να κινητοποιήσουν επαρκείς πόρους για τη στήριξη των μεγάλων αναπτυσσόμενων χωρών.

Ο Ρόμπερτ Ζέλικ προειδοποίησε ότι η εξώθηση των χωρών μεσαίου εισοδήματος, όπως η Κίνα και η Βραζιλία, εκτός του συστήματος της Παγκόσμιας Τράπεζας και ο εξαναγκασμός τους στην αναζήτηση πόρων αλλού, θα ήταν «ένα λάθος ιστορικών διαστάσεων».

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Financial Times, ο Ζέλικ δήλωσε ότι θα υποστηρίξει τη δημιουργία της νέας τράπεζας από τις χώρες Brics - η οποία αναγγέλθηκε επίσημα την περασμένη εβδομάδα σε μία σύνοδο στο Νέο Δελχί - όπως έκανε με την Ισλαμική Αναπτυξιακή Τράπεζα και το Ταμείο του ΟΠΕΚ.

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ