«Ο Άσαντ πρέπει να εφαρμόσει το σχέδιο 'Αναν τώρα» υποστηρίζει εκπρόσωπός του - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

«Ο Άσαντ πρέπει να εφαρμόσει το σχέδιο 'Αναν τώρα» υποστηρίζει εκπρόσωπός του

Ο σύρος πρόεδρος Μπασάρ-αλ-'Ασαντ πρέπει να εφαρμόσει το σχέδιο 'Αναν «τώρα», δήλωσε σήμερα στη Γενεύη ο εκπρόσωπος του κοινού απεσταλμένου του ΟΗΕ και του Αραβικού Συνδέσμου στη Συρία Κόφι 'Αναν.

«Περιμένουμε να εφαρμόσει αμέσως το σχέδιο. Είναι φανερό ότι δεν έχουμε διαπιστώσει τερματισμό των συγκρούσεων στη Συρία. Αυτή είναι η μεγάλη ανησυχία μας», τόνισε ο 'Αχμεντ Φάουζι και υπογράμμισε ότι το σχέδιο 'Αναν πρέπει να εφαρμοστεί "αμέσως".

«Είναι επιτακτική ανάγκη να σταματήσουν οι σφαγές και οι βιαιότητες. Είναι θέμα των συριακών αρχών να εφαρμόσουν αμέσως το σχέδιο», τόνισε ο Φάουζι και πρόσθεσε ότι δε γνωρίζει ποιο θα είναι «το επόμενο βήμα» εάν δεν εφαρμοστεί το ειρηνευτικό σχέδιο.

Ο 'Αναν θα μιλήσει τη Δευτέρα από τη Γενεύη μέσω τηλεδιάσκεψης στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για την κατάσταση στη Συρία. Είναι η δεύτερη φορά που ο απεσταλμένος του ΟΗΕ παρεμβαίνει με τον τρόπο αυτόν στο Συμβούλιο Ασφαλείας.

Ο Φάουζι τόνισε ακόμα ότι ο 'Αναν προτίθεται να επισκεφθεί το Ιράν, αλλά ότι προς το παρόν δεν έχει αποφασιστεί καμία ημερομηνία και υπογράμμισε ότι είναι σημαντικό «να είναι ενωμένη η διεθνής κοινότητα πίσω» από το σχέδιο 'Αναν.

Ο Φάουζι πρόσθεσε ότι ο 'Αναν προτίθεται να επισκεφθεί και το Ριάντ και ότι ο διεθνής απεσταλμένος στη Συρία έχει ήδη επισκεφθεί «σημαντικές χώρες στην περιοχή», το Κάιρο, την Άγκυρα, τη Ντόχα, το Πεκίνο και τη Μόσχα, «για να εξασφαλίσει την υποστήριξή τους».

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ