Ψυχραιμία συνιστά το Πεκίνο ενόψει της εκτόξευσης πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Ψυχραιμία συνιστά το Πεκίνο ενόψει της εκτόξευσης πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα

Η Κίνα ζήτησε σήμερα να επικρατήσει «ηρεμία και αυτοσυγκράτηση», τρεις εβδομάδες πριν από την εκτόξευση ενός πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα και ενώ η ιαπωνική κυβέρνηση έδωσε εντολή να τεθούν σε ετοιμότητα τα συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας που διαθέτει.

«Όλες οι πλευρές πρέπει να παραμείνουν ήρεμες, να δείξουν αυτοσυγκράτηση και να αποφύγουν ενέργειες που θα μπορούσαν να περιπλέξουν την κατάσταση», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας, Χονγκ Λέι.

Την περασμένη εβδομάδα η Πιονγκγιάνγκ ανακοίνωσε ότι μεταξύ 12-16 Απριλίου θα προχωρήσει στην εκτόξευση ενός δορυφόρου. Η Κίνα, ο κυριότερος σύμμαχος της Βόρειας Κορέας, έχει ήδη εκφράσει την ανησυχία της για την εκτόξευση του δορυφόρου αυτού που από τη Νότια Κορέα θεωρείται συγκαλυμμένη δοκιμή πυραύλου.

Η Ιαπωνία από την πλευρά της φοβάται μήπως ο πύραυλος ή τμήματά του καταλήξει στο ιαπωνικό έδαφος.

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ