Ζιπέ: «Να αποκαλυφθούν τα κενά στην επιτήρηση του μακελάρη της Τουλούζης» - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Ζιπέ: «Να αποκαλυφθούν τα κενά στην επιτήρηση του μακελάρη της Τουλούζης»

Ο γάλλος υπουργός Εξωτερικών Αλέν Ζιπέ δήλωσε σήμερα ότι "πρέπει να αποκαλυφθούν" πιθανά "κενά" στην παρακολούθηση από τις γαλλικές υπηρεσίες πληροφοριών του υπόπτου των επτά δολοφονιών στη νοτιοδυτική Γαλλία, Μοχάμεντ Μεράχ.

«Κατανοώ ότι μπορεί κανείς να θέσει το ερώτημα εάν υπήρξαν κενά ή όχι. Δε το γνωρίζω, αλλά αν όντως υπήρξαν, αυτό θα πρέπει να αποκαλυφθεί», δήλωσε ο Ζιπέ στο ραδιοσταθμό Europe 1.

Σε ερώτηση εάν γνωρίζει γιατί η Γαλλία δεν έχει επιστρατεύσει επιπλέον μέσα για καλύτερο έλεγχο του μικρού αριθμού των καταγεγραμμένων μαχητών του ιερού πολέμου, ο υπουργός απάντησε: «Ελέγχονται» και «ο Μοχάμεντ Μεράχ ανακρίθηκε πρόσφατα από τις υπηρεσίες Πληροφοριών».

Ο υπουργός Εσωτερικών Κλοντ Γκεάν υπερασπίστηκε νωρίτερα σήμερα σε συνέντευξή του στο ραδιοσταθμό RTL τις έρευνες που οδήγησαν στον Μοχάμεντ Μεράχ.

«Η DCRI (υπηρεσία πληροφοριών) παρακολουθεί πολλά άτομα, ακραίους ισλαμιστές. Η διατύπωση ιδεών, ακραίων σαλαφιστικών απόψεων, δεν αρκεί για την προσαγωγή στη δικαιοσύνη», τόνισε ο Γκεάν.

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ