Ο Μπάρακ εξήρε τη δράση της γαλλικής αστυνομίας - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Ο Μπάρακ εξήρε τη δράση της γαλλικής αστυνομίας

O υπουργός 'Αμυνας του Ισραήλ Εχούντ Μπαράκ εξήρε σήμερα τη δράση της γαλλικής αστυνομίας και των υπηρεσιών ασφαλείας που πολιορκούν το σπίτι του φερόμενου ως δράστη της δολοφονίας επτά ανθρώπων, μεταξύ τους τρία παιδιά και ένας δάσκαλος εβραϊκού σχολείου της Τουλούζης.

«Οι Γάλλοι ενεργούν δυναμικά και έξυπνα. 'Ολα τα όργανα, του προέδρου, οι υπηρεσίες ασφαλείας έχουν κινητοποιηθεί για να συλλάβουν και να οδηγήσουν στη δικαιοσύνη τον δολοφόνο», δήλωσε ο Μπαράκ στο ισραηλινό ραδιόφωνο.

'Οταν ρωτήθηκε για τον τρόπο με τον οποίο οι γαλλικές αρχές διαχειρίζονται αυτή την δύσκολη επιχείρηση, ο Μπαράκ απάντησε ότι πρέπει «να δοθεί σε αυτές πίστωση. Οι γαλλικές αρχές κάνουν τα πράγματα όπως οφείλουν και δεν πρέπει να τις κρίνουμε από μακριά χωρίς να γνωρίζουμε όλες τις λεπτομέρειες».

Ο Μπαράκ, ο οποίος ηγείτο της επίλεκτης μονάδας του γενικού επιτελείου των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων, μετείχε σε μια σειρά αποστολών, όπως η απελευθέρωση των επιβατών βελγικού αεροσκάφους στο οποίο είχε σημειωθεί αεροπειρατεία το 1972, η εξόντωση ενός παλαιστίνιου αξιωματούχου στην καρδιά της Βηρυτού το 1973, η έφοδος σε αεροσκάφος της Air France το οποίο είχαν καταλάβει Παλαιστίνιοι κομάντος στην Ουγκάντα το 1976.

'Ενας πόλεμος φθοράς ήταν σε εξέλιξη όλη τη νύχτα στην Τουλούζη μεταξύ των αστυνομικών και του Μοχαμέντ Μεράχ, του 23χρονου Γάλλου που θεωρείται ύποπτος για τη δολοφονία επτά ανθρώπων, μεταξύ των οποίων τρεις στρατιωτικοί, τρία εβραιόπουλα και ένας ραβίνος. Ο Μεράχ έχει οχυρωθεί στο σπίτι του που πολιορκείται από την αστυνομία εδώ και τουλάχιστον 24 ώρες.

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ