Συρία: Εννέα νεκροί από τις επιθέσεις των κυβερνητικών δυνάμεων - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Συρία: Εννέα νεκροί από τις επιθέσεις των κυβερνητικών δυνάμεων

Οι κυβερνητικές δυνάμεις ασφαλείας βομβάρδισαν νωρίς σήμερα το πρωί πολλές περιοχές σε ολόκληρη τη Συρία με αποτέλεσμα να σκοτωθούν εννέα άνθρωποι και να τραυματιστούν δέκα, δήλωσαν ακτιβιστές και μια ανθρωπιστική οργάνωση.

«Επτά άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένης μιας τριμελούς οικογένειας, σκοτώθηκαν κατά τον βομβαρδισμό στις περιοχές Ραστάν και Καλιντίγια, στην κεντρική επαρχία Χομς», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που εδρεύει στο Λονδίνο.

Ενας άνθρωπος σκοτώθηκε στην ανατολική επαρχία Ντέιρ αλ Ζουρ.

Συριακά άρματα μάχης εξαπέλυσαν σήμερα επίθεση με στόχο συνοικίες της Χάμα σε μια προσπάθεια να απομακρύνουν τα μέλη του Ελεύθερου Συριακού Στρατού, ανέφεραν πηγές της αντιπολίτευσης και σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και δέκα τραυματίστηκαν.

Η επίθεση - κυρίως με όλμους και βαρέα όπλα - επικεντρώθηκε στην κεντρική συνοικία της Χαμιντίγια, στόχο των νυχτερινών επιδρομών για την σύλληψη των ανταρτών που έχουν βρει καταφύγιο εκεί - καθώς και στην Μπαμπ Κουϊμπλί στον δυτικό τομέα της πόλης, είπαν οι ίδιες πηγές.

Η Χάμα έχει υπάρξει θέατρο συγκρούσεων της λαϊκής εξέγερσης κατά του προέδρου Άσαντ που μαίνεται εδώ και ένα χρόνο.

Στο μεταξύ, οι Σύροι αντικαθεστωτικοί απελευθέρωσαν έναν στρατηγό, ο οποίος είχε απαχθεί στο προάστιο Ντούμα της Δαμασκού, σε αντάλλαγμα με κρατούμενους και τα πτώματα ανταρτών και αμάχων που κρατούνταν από την αστυνομία, δήλωσε σήμερα πηγή της αντιπολίτευσης που γνωρίζει την συμφωνία.

«Ο Ναϊμ Χαλίλ Οντέχ απελευθερώθηκε σε αντάλλαγμα με πολλούς κρατούμενους και 14 πτώματα», είπε τηλεφωνικώς η πηγή από την Ντούμα αναφερόμενος στον στρατηγό, ο οποίος συνελήφθη όμηρος στο συγεκριμένο προάστιο την περασμένη εβδομάδα.

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ