Μπαρόζο: Εξαιρετικά χαμηλός ο ρυθμός απορρόφησης των ευρωπαϊκών πόρων - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 

Μπαρόζο: Εξαιρετικά χαμηλός ο ρυθμός απορρόφησης των ευρωπαϊκών πόρων

Εξαιρετικά χαμηλό χαρακτήρισε τον ρυθμό απορρόφησης των ευρωπαϊκών κονδυλίων από τη Ρουμανία, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

«Ο ρυθμός απορρόφησης (των ευρωπαϊκών κονδυλίων) διαμορφώνεται στο 7,4% και είναι εξαιρετικά χαμηλός» ανέφερε ο κ. Μπαρόζο στη διάρκεια της συνάντησης, που είχε στις Βρυξέλλες, με τον πρωθυπουργό της Ρουμανίας Μιχάι Ράζβαν Ουγκουρεάνου.

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής χαιρέτισε την αποφασιστικότητα και τη δέσμευση του Ρουμάνου πρωθυπουργού να βελτιώσει τον ρυθμό απορρόφησης των ευρωπαϊκών κονδυλίων.

Ο κ. Μπαρόζο τόνισε ότι τα κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποτελούν σημαντικό μέρος της αναπτυξιακής δυναμικής της Ρουμανίας.

Υπενθύμισε δε, ότι το Νοέμβριο του 2010 επισκέφθηκε το Βουκουρέστι και στη συνέχεια οι αρμόδιες αρχές των δύο μερών (της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Ρουμανίας) κατέληξαν σε ένα σχέδιο δράσης για τη βελτίωση της απορρόφησης των ευρωπαϊκών κονδυλίων.

Ο κ. Μπαρόζο αναγνώρισε το καλό επίπεδο της συνεργασίας μεταξύ της Ρουμανίας, του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο πεδίο της οικονομικής στήριξης της χώρας.

«Το πρόγραμμα (οικονομικής στήριξης) της Ρουμανίας βρίσκεται στο σωστό δρόμο και χαιρετίζω τη δέσμευση του πρωθυπουργού για την υλοποίησή του και την εκπλήρωση των δημοσιονομικών στόχων το 2012» είπε ο κ. Μπαρόζο.

Ο ίδιος παρουσίασε τα βασικά σημεία του προγράμματος οικονομικής στήριξης της Ρουμανίας, αναφέροντας πως το πρόγραμμα θα εντοπίσει τις αιτίες πρόκλησης των μακροοικονομικών ανισορροπιών και θα δώσει τις κατάλληλες λύσεις.

Επίσης, κ. Μπαρόζο αναφέρθηκε στην ανάγκη τήρησης των συμφωνηθέντων, προκειμένου η υλοποίηση του προγράμματος να μην τεθεί «εκτός πορείας».

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ