Παράνομες οι σερβικές εκλογές στο Κόσοβο, σύμφωνα με το αλβανικό υπουργείο Εξωτερικών - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Παράνομες οι σερβικές εκλογές στο Κόσοβο, σύμφωνα με το αλβανικό υπουργείο Εξωτερικών

Το υπουργείο Εξωτερικών της Αλβανίας θεωρεί την απόφαση του Βελιγραδίου να διοργανώσει δημοτικές εκλογές σε δήμους του Κοσόβου ταυτόχρονα με τις βουλευτικές, περιφερειακές και δημοτικές εκλογές στη Σερβία «παράνομη και απαράδεκτη», επισημαίνοντας ότι «παραβιάζει την ακεραιότητα κυρίαρχης γειτονικής χώρας».

«Οι προσπάθειες της Σερβίας να διεξάγουν εκλογές στο έδαφος του Κοσόβου έρχονται σε αντίθεση με το μέχρι τώρα πνεύμα και περιεχόμενο των συνομιλιών μεταξύ των δύο χωρών υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στην οποία η Σερβία επιδιώκει να ενταχθεί» τονίζεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Αλβανίας.

Το ευρωπαϊκό πνεύμα που είναι αναγκαίο στο Κόσοβο, στη Σερβία και σε ολόκληρη την περιοχή συνίσταται στην επίλυση των προβλημάτων στο βόρειο Κόσοβο με την πλήρη εφαρμογή του σχεδίου Αχτισάαρι, υπογραμμίζει το υπουργείο Εξωτερικών της Αλβανίας.

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ