Σαρκοζί: «Πρέπει να δοθεί στην Ισπανία η ευκαιρία για ανάπτυξη» - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Σαρκοζί: «Πρέπει να δοθεί στην Ισπανία η ευκαιρία για ανάπτυξη»

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί δήλωσε σήμερα ότι πρέπει «να δοθεί στην Ισπανία η ευκαιρία για την ανάπτυξή της», ενώ η ευρωζώνη εξέφρασε ικανοποίηση τη Δευτέρα για τα μέτρα της ισπανικής κυβέρνησης με στόχο τη μείωση του δημοσίου ελλείμματος της χώρας.

«Η Ισπανία πρέπει να κάνει μεταρρυθμίσεις και η σημερινή κυβέρνηση τις πραγματοποιεί με μεγάλο θάρρος και μεγάλη δύναμη», δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος στο ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1 εκτιμώντας ότι αυτός είναι «ο λόγος για τον οποίο πρέπει να δοθεί στην Ισπανία η ευκαιρία για την ανάπτυξή της».

«Η επιλογή (για την Ισπανία) δεν είναι μεταξύ μείωσης του ελλείμματος και ανάπτυξης, η επιλογή είναι η ανάπτυξη και η μείωση των ελλειμμάτων» συγχρόνως, πρόσθεσε.

Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης κάλεσαν τη Δευτέρα την Ισπανία να μειώσει το έλλειμμα στον προϋπολογισμό της φέτος στο 5,3% του ΑΕΠ της έναντι 4,4% που είχαν ορίσει νωρίτερα.

Για τον Νικολά Σαρκοζί, η Ισπανία είχε κάνει «το λάθος» να οικοδομήσει την οικονομική της ανάπτυξη στην αγορά ακινήτων, ανεγείροντας τόσες κατοικίες όσες η Γερμανία, η Βρετανία και η Γαλλία μαζί.

«Υπήρξε μια θεαματική φούσκα» και «εκρήγνυται».

Όσον αφορά την Ελλάδα, δεν πρόκειται να «τιμωρηθεί» για την απόκλιση των δημοσιονομικών της, τόνισε ο Σαρκοζί. «Η Ελλάδα διασώθηκε και η καλύτερη απόδειξη ότι δεν τιμωρήθηκε είναι ότι το χρέος διαιρέθηκε δια δυο, χάρη στις διαπραγματεύσεις που κάναμε η Άνγκελα Μέρκελ και εγώ», τόνισε.

«Τι σημαίνει τιμωρία όταν σας αφαιρούν χρέος 104 δισεκατομμυρίων ευρώ», είπε ο Σαρκοζί.

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ