Αφγανιστάν: Τρεις πολίτες σκοτώθηκαν και δύο τραυματίστηκαν σε επιδρομή του NATO - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Αφγανιστάν: Τρεις πολίτες σκοτώθηκαν και δύο τραυματίστηκαν σε επιδρομή του NATO

Αεροπορική επιδρομή των δυνάμεων που τελούν υπό την διοίκηση του NATO στο βορειοανατολικό Αφγανιστάν είχε ως αποτέλεσμα τρεις άμαχοι να βρουν το θάνατο και να τραυματιστούν δύο ακόμη, είπε χθες ο επικεφαλής της αστυνομίας στην περιφέρεια Ταγκάμπ, στην επαρχία Καπίσα.

Το επεισόδιο σημειώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής, όταν πέντε πολίτες που βρίσκονταν σε έναν κήπο δέχθηκαν επίθεση από ελικόπτερα, είπε ο Άμπντουλ Τζαλίλ, επικεφαλής της αστυνομίας στην περιοχή.

Ο αξιωματικός της αστυνομίας είπε ότι οι δυνάμεις της Διεθνούς Δύναμης Αρωγής για την Ασφάλεια του Αφγανιστάν (ISAF) υπό την διοίκηση του NATO νόμισαν ότι οι κάτοικοι της περιοχής ήταν αντάρτες κι άνοιξαν πυρ. Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν επί τόπου και οι υπόλοιποι τρεις τραυματίστηκαν.

«Ένας από τους τραυματίες, ένας ηλικιωμένος άνδρας, υπέκυψε στο νοσοκομείο αργότερα από τα τραύματα που είχε υποστεί στην διάρκεια της αεροπορικής επιδρομής», είπε ο Τζαλίλ.

Ο ίδιος δήλωσε ότι χωρικοί βγήκαν στους δρόμους και διαδήλωσαν εναντίον των δυνάμεων του NATO χθες, αλλά δεν αναφέρθηκαν επεισόδια.

Ο Τζάστιν Μπρόκχοφ, εκπρόσωπος των δυνάμεων υπό νατοϊκή διοίκηση, είπε ότι η ISAF είναι ενήμερη για την καταγγελία περί του θανάτου αμάχων.

«Συγκεντρώνουμε πρόσθετες πληροφορίες, αλλά οι δυνάμεις μας απάντησαν σε επίθεση ενόπλων ανταρτών», είπε ο Μπρόκχοφ. Στην διάρκεια της επιχείρησης «δύο σκοτώθηκαν και τρεις τραυματίστηκαν», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος της ISAF.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ