«Η Ελλάδα πέρασε ένα μεγάλο βουνό», τονίζει ο αυστριακός υπουργός Εξωτερικών - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

«Η Ελλάδα πέρασε ένα μεγάλο βουνό», τονίζει ο αυστριακός υπουργός Εξωτερικών

Με τη συμφωνία για τη μεγάλη συμμετοχή των ιδιωτών πιστωτών στο «κούρεμα» του χρέους της, «η Ελλάδα πέρασε ένα μεγάλο βουνό», δήλωσε ο αντικαγκελάριος και υπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας, Μίχαελ Σπίντελεγκερ.

Όπως επισήμανε ο κ. Σπίντελεγκερ, στο περιθώριο του σημερινού Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ενωσης στην Κοπεγχάγη, η συμφωνία με τους ιδιώτες επενδυτές και το δεύτερο πακέτο στήριξης της ΕΕ για την Ελλάδα, αποτελούν μία σημαντική πρόοδο.

Ο ίδιος θεωρεί πως η Ελλάδα παίρνει τώρα μία ανάσα, για να δει κανείς ότι τα επί μέρους βήματα έχουν πετύχει και τώρα η πορεία είναι πραγματικά σε μία άλλη κατεύθυνση.

Υπενθυμίζεται πως χθες, αρχικά, δύο αυστριακές τράπεζες, η Kommunalkredit Austria και η κρατική KA Finanz, είχαν ανακοινώσει τη συμμετοχή τους στην ανταλλαγή ελληνικών ομολόγων και ακολούθησε το απόγευμα και o όμιλος Oesterreichische Volksbanken (που είχε παρουσιάσει, προ δεκαημέρου, προβλήματα και είχε μερικώς, κατά 49 %, περάσει στο αυστριακό κράτος), ενώ σε σημερινά δημοσιεύματα του αυστριακού Τύπου αναφέρεται επίσης η συμμετοχή της Bank Austria και της BAWAG.

Η KA Finanz, η οποία αρχικά δεν προτίθετο να συμμετάσχει στα προγράμματα ανταλλαγής για ιδιώτες πιστωτές, θα διαθέσει τελικά το ποσό των 305 εκατομμυρίων ευρώ, η Kommunalkredit Austria 150 εκατομμύρια, η Oesterreichische Volksbanken 175 εκατομμύρια ευρώ, ενώ η Bank Austria θα συμμετέχει με 509 εκατομμύρια και η BAWAG με 53 εκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με παλαιότερα στοιχεία, η KA Finanz φέρεται να έχει στο χαρτοφυλάκιό της επιπλέον αντασφάλιστρα κινδύνου για την Ελλάδα, ύψους περίπου 500 εκατομμυρίων ευρώ.

Πηγή: (ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ