Αυτοπυρπολήθηκε Θιβετιανή στην Κίνα - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Αυτοπυρπολήθηκε Θιβετιανή στην Κίνα

Μια νεαρή Θιβετανή αυτοπυρπολήθηκε στη βορειοδυτική Κίνα, όπου η αμφισβήτηση της πολιτιστικής και θρησκευτικής καταστολής που ασκείται από το Πεκίνο δεν υποχωρεί παρά την ισχυρή πίεση από τις κινεζικές δυνάμεις ασφαλείας, ανακοίνωσαν σήμερα μη κυβερνητικές οργανώσεις.

Η Τσέρινγκ Κίι, 19 χρόνων, έγινε το Σάββατο παρανάλωμα του πυρός σε μια αγορά λαχανικών της κινεζικής επαρχίας Γκανσού, έγινε γνωστό από την οργάνωση Ελεύθερο Θιβέτ, που έχει την έδρα της στο Λονδίνο.

Η αυτοπυρπόληση της Κίι, η οποία επιβεβαιώθηκε και από μια άλλη μη κυβερνητική οργάνωση καθώς και από το ραδιοσταθμό Ελεύθερη Ασία, πραγματοποιήθηκε την προηγουμένη της αυτοκτονίας με τον ίδιο τρόπο μιας 32χρονης γυναίκας, μητέρας τεσσάρων παιδιών, στη γειτονική επαρχία Σετσουάν, στην οποία ζούν πολλοί Θιβετανοί.

Τουλάχιστον 27 Θιβετανοί, στην πλειονότητά τους βουδιστές μοναχοί, έχουν αυτοπυρποληθεί ή αποπειραθεί να το κάνουν μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο στις θιβετανικές περιοχές της Κίνας. Οι Θιβετανοί δεν υποφέρουν πλέον την καταστολή της θρησκείας και του πολιτισμού τους, καθώς και την ενίσχυση της κυριαρχίας των Χαν, της εθνότητας που αποτελεί τη μεγάλη πλειονότητα στην Κίνα.

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ