ΗΠΑ: Η Σερβία δεν πρέπει να διεξάγει εκλογές στο Κόσοβο - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

ΗΠΑ: Η Σερβία δεν πρέπει να διεξάγει εκλογές στο Κόσοβο

Ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Πρίστινα Κρίστοφερ Ντελ δήλωσε ότι η Σερβία δεν πρέπει να διεξάγει εκλογές στο Κόσοβο, επειδή αυτό είναι αντίθετο στο ψήφισμα 1244 του του ΟΗΕ για την περιοχή και τα μακροπρόθεσμα συμφέροντα του Βελιγραδίου.

«Αν επιχειρήσουν να οργανώσουν εκλογές, εμείς θα τις ανακηρύξουμε παράνομες και δεν θα αναγνωρίσουμε τα αποτελέσματά τους. Πιστεύω, όμως, ότι δεν θα φθάσουμε σε αυτή την κατάσταση. Οι αρχές του Βελιγραδίου πρέπει να κατανοήσουν ότι η διεθνής κοινότητα είναι ιδιαίτερα σοβαρή, όταν λέει ότι, αν επιτραπεί η διεξαγωγή εκλογών θα είναι επιζήμια για τα συμφέροντα της Σερβίας» σημείωσε ο κ. Ντελ σε συνέντευξη σε δίκτυο σερβικών τηλεοπτικών καναλιών στο Κόσοβο, σύμφωνα με το ραδιοτηλεοπτικό σταθμό του Βελιγραδίου B92.

Ο κ. Ντελ επανέλαβε ότι οι ΗΠΑ στηρίζουν την ιδέα, ολόκληρη η περιοχή των δυτικών Βαλκανίων να γίνει κάποια μέρα τμήμα της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, αν αποφασίσουν τα κράτη από μόνα τους.

Ο πρέσβης των ΗΠΑ εκτίμησε ότι η Πρίστινα κέρδισε περισσότερα με την υπογραφή της συμφωνίας για την περιφερειακή εκπροσώπηση του Κοσόβου.

«Το Κόσοβο ήταν αναγκασμένο να υπομένει τους Ρώσους γραφειοκράτες στα Ηνωμένα Έθνη και τώρα έχει το δικαίωμα να εκπροσωπείται ως ανεξάρτητο κράτος. Η κυριαρχία δεν έχει σχέση με τα σύμβολα, τις σημαίες και άλλα» υπογράμμισε ο κ. Ντελ, συμπληρώνοντας ότι για το Κόσοβο η αναφορά του ψηφίσματος 1244 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ σημαίνει ότι η Σερβία αποδέχθηκε όλους τους όρους που απορρέουν από το ψήφισμα 1244 του ΟΗΕ.

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ