Περού: Συνελήφθη ανώτερο στέλεχος του Φωτεινού Μονοπατιού - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Περού: Συνελήφθη ανώτερο στέλεχος του Φωτεινού Μονοπατιού

Η αστυνομία του Περού ανακοίνωσε χθες ότι συνέλαβε τον Βάλτερ Δίας Βέγα, ανώτερο στέλεχος της οργάνωσης Φωτεινό Μονοπάτι, που φερόταν ότι είναι ο διάδοχος του «Αρτέμιο», του ηγέτη της ένοπλης παράταξης, ο οποίος συνελήφθη πριν από τρεις εβδομάδες.

Ο στρατηγός Ραούλ Σαλασάρ, επικεφαλής της αστυνομίας, δήλωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό RPP ότι «ο Βάλτερ Δίας Βέγα, γνωστός και ως 'σύντροφος Φρέντι' ή 'σύντροφος Πέρσι' ήταν ένας από τους κυριότερους συνεργάτες του Αρτέμιο» στην περιοχή Άλτο Ουαγιάγκα, στο βορειοανατολικό τμήμα του Περού.

Ο Δίας Βέγα «ήταν ο διάδοχος του Αρτέμιο και υπεύθυνος και την οργάνωση και τον εξοπλισμό μιας ομάδας εξόντωσης πληροφοριοδοτών» των αρχών οι οποίοι συνέβαλαν στη σύλληψη του ηγέτη του Φωτεινού Μονοπατιού, συνέχισε ο Σαλασάρ. Συνελήφθη σε αιφνιδιαστική έφοδο το Σάββατο στην διάρκεια της οποίας δεν έγινε μάχη, πρόσθεσε ο στρατηγός.

Ο Δίας Βέγα θα προσαχθεί σε δίκη για τρομοκρατία, είπε ακόμα ο Σαλασάρ.

Ο «σύντροφος Αρτέμιο», κατά κόσμον Φλορίνδο Ελεουτέριο Φλόρες, συνελήφθη την 12η Φεβρουαρίου έπειτα από σφοδρή μάχη με κυβερνητικά στρατεύματα στην διάρκεια της οποίας τραυματίστηκε. Θα δικαστεί για τρομοκρατία και λαθρεμπόριο ναρκωτικών.

Ο 47χρονος «Αρτέμιο» ήταν επικεφαλής μιας από τις δύο φράξιες του μαοϊκού κινήματος που έδρασε κυρίως τις δεκαετίες του 1980 και του 1990.

Ο «Αρτέμιο» μεταφέρθηκε την Δευτέρα σε φυλακή υψίστης ασφαλείας του πολεμικού ναυτικού στο λιμάνι Καγιάο, όπου βρίσκεται εγκάθειρκτος και ο συνιδρυτής κι ιστορικός ηγέτης του Φωτεινού Μονοπατιού, Αμπιμάελ Γκουσμάν, ο οποίος είχε συλληφθεί το 1992.

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ