Τα κυβερνητικά στρατεύματα βομβαρδίζουν την πόλη Ραστάν, στη Συρία - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Τα κυβερνητικά στρατεύματα βομβαρδίζουν την πόλη Ραστάν, στη Συρία

Οι συριακές δυνάμεις βομβάρδισαν σήμερα θέσεις ανταρτών στην πόλη Ραστάν, 20 χιλιόμετρα από την Χομς, ανακοίνωσε μη κυβερνητική οργάνωση της Συρίας.

«Από τα ξημερώματα, θέσεις των ανταρτών και των λιποτακτών στα βόρεια της πόλης Ραστάν δέχονται σφοδρούς βομβαρδισμούς», δήλωσε ο Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν, πρόεδρος του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Στις 5 Φεβρουαρίου, αξιωματικός που λιποτάκτησε από τον συριακό στρατό δήλωσε ότι η Ραστάν είναι μια ελεύθερη πόλη», προσέθεσε.

Μετά την κατάληψη από τον στρατό της συνοικίας Μπάμπα Αμρ της Χομς, πολλοί αντικαθεστωτικοί πιστεύουν ότι τα κυβερνητικά στρατεύματα θα επιτεθούν στις πόλεις Ραστάν και Κουσεΐρ (15 χιλιόμετρα από την Χομς), μεγάλο μέρος των οποίων ελέγχεται από τους αντάρτες.

«Στις δύο αυτές πόλεις βρίσκονται συγκεντρωμένοι οι περισσότεροι αντάρτες στην κεντρική Συρία και πιστεύουμε πως θα είναι οι επόμενοι στόχοι επιθέσεων», επισήμανε ο Αμπντελ Ραχμάν.

Η πόλη Ραστάν βρίσκεται στην βασική οδική αρτηρία που συνδέει την Δαμασκό με τις βόρειες περιοχές της χώρας.

Πηγή: (ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ