Εξηγήσεις θα ζητήσει το αιγυπτιακό Κοινοβούλιο για το περιστατικό με τους εκπροσώπους των ΜΚΟ - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Εξηγήσεις θα ζητήσει το αιγυπτιακό Κοινοβούλιο για το περιστατικό με τους εκπροσώπους των ΜΚΟ

Το αιγυπτιακό Κοινοβούλιο πρόκειται να ζητήσει εξηγήσεις από όλους όσοι μεσολάβησαν για να επιτραπεί η αναχώρηση από την Αίγυπτο μελών μη κυβερνητικών οργανώσεων που κατηγορούνται για παράνομη χρηματοδότηση, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της αιγυπτιακής Εθνοσυνέλευσης Σαάντ αλ-Κατάτνι.

Σε ομιλία του προς τους βουλευτές, η οποία μεταδόθηκε από την τηλεόραση, ο Κατάτνι τόνισε ότι οι υπεύθυνοι θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις για την απόφασή τους αυτή και ότι το Κοινοβούλιο τους καθιστά υπεύθυνους για το έγκλημα αυτό που αποτελεί ανάμιξη στις υποθέσεις της αιγυπτιακής δικαιοσύνης.

Υστερα από μήνες πιέσεων από την πλευρά της Ουάσινγκτον, περίπου δεκαπέντε κατηγορούμενοι, μεταξύ των οποίων Αμερικανοί, κατάφεραν να εγκαταλείψουν την Αίγυπτο μετά την άρση της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα που τούς είχε επιβληθεί.

«Δεν μπορούμε να δεχθούμε κανενός είδους ξένη επέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις της Αιγύπτου», τόνισε ο Κατάτνι, μέλος του Κόμματος της Ελευθερίας και της Δικαιοσύνης, το οποίο προήλθε από τους Αδελφούς Μουσουλμάνους.

«Η υπόθεση αυτή δεν μπορεί να κλείσει με πολιτική απόφαση», υπογράμμισε.

Ο Κατάτνι διευκρίνισε ότι το Κοινοβούλιο θα καλέσει τον πρωθυπουργό Καμάλ αλ-Γκανζούρι και άλλους υπουργούς σε έκτακτη συνεδρίαση στις 11 Μαρτίου.

Η ανεξάρτητη εφημερίδα Αλ-Ταχρίρ κατηγορεί τους στρατιωτικούς που βρίσκονται στην εξουσία στην Αίγυπτο ότι υποχώρησαν μπροστά στις «πιέσεις, διαπραγματεύσεις και επισκέψεις αμερικανών αξιωματούχων στο Κάιρο».

Η κυβερνητική εφημερίδα Αλ-Αχράμ αναφέρει ότι οι δικαστές αποσύρθηκαν από τη δίκη όταν τούς ζητήθηκε να αρθεί η απαγόρευση εξόδου των κατηγορουμένων από τη χώρα.

Η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Βικτόρια Νιούλαντ δήλωσε χθες ότι οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν τη συνεργασία τους με την αιγυπτιακή κυβέρνηση με στόχο την άρση των κατηγοριών εναντίον των Αμερικανών.

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ