Ισραήλ:«Στο τραπέζι» όλες οι επιλογές που αφορούν το Ιράν - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Ισραήλ:«Στο τραπέζι» όλες οι επιλογές που αφορούν το Ιράν

Ο ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Αβίγκντορ Λίμπερμαν δεν απέκλεισε σήμερα μια στρατιωτική επιχείρηση κατά του Ιράν εάν οι διεθνείς κυρώσεις δεν έχουν αποτέλεσμα.

Τη δήλωση αυτή έκανε ο Λίμπερμαν στη Σόφια, μια ημέρα πριν από την επίσκεψη του ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου στην Ουάσινγκτον.

«Περιμένουμε ακόμα, θέλουμε να πιστεύουμε ότι η διεθνής κοινότητα είναι σε θέση να θέσει υπό έλεγχο την απειλή αυτή», τόνισε.

«Οι κυρώσεις είναι ένα σωστό βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση, όμως, παρά τις κυρώσεις, δε βλέπουμε να είναι έτοιμο το ιρανικό καθεστώς να εγκαταλείψει τις πυρηνικές φιλοδοξίες του», πρόσθεσε.

Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα αναμένεται να δεχθεί τη Δευτέρα τον Νετανιάχου. Η Ουάσινγκτον επιμένει να μην επιτεθεί το Ισραήλ χωρίς προηγούμενη συμφωνία. Το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα θα είναι το βασικό θέμα των συνομιλιών Ομπάμα-Νετανιάχου.

«Είναι ένα απαράδεκτο καθεστώς, όπως απαράδεκτα είναι και τα μηνύματα που στέλνει στον κόσμο», τόνισε ο Λίμπερμαν, υπενθυμίζοντας τις «στενές σχέσεις (της Τεχεράνης) με τρομοκρατικές οργανώσεις όπως η Χεζμπολάχ».

Ο ισραηλινός υπουργός χαρακτήρισε "απαράδεκτη" και την κατάσταση στη Συρία.

«Πρέπει κατ΄αρχήν να σταματήσει αυτή η αιματοχυσία. Ελπίζουμε ότι τελικά θα δούμε τη Συρία σαν μια νέα δημοκρατική χώρα που σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα και το διεθνές δίκαιο», υπογράμμισε ο Λίμπερμαν.

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ