Μόντι: Πανευρωπαϊκή προσπάθεια για την πάταξη της φοροδιαφυγής - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Μόντι: Πανευρωπαϊκή προσπάθεια για την πάταξη της φοροδιαφυγής

Μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες, ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι διατύπωσε τις προτάσεις του για κάποιες διορθωτικές κινήσεις που πρέπει να γίνουν, ενώ εξέφρασε και τη συγκρατημένη αισιοδοξία του.

«Πολλοί συνδέουν τις απαιτούμενες πράξεις στις οποίες πρέπει να προβούν κάποιες χώρες --όπως για παράδειγμα η Ελλάδα-- με την αναγκαία, αποφασιστική καταπολέμηση της φοροδιαφυγής. Για να είναι όμως αποτελεσματικό κάτι τέτοιο χρειάζεται μεγαλύτερες προσπάθειες σε ευρωπαϊκό επίπεδο, αλλά και όσον αφορά τρίτες χώρες, όπως, κατ' αρχάς, η Ελβετία», δήλωσε ο κ. Μόντι.

«Υπήρξαν θετικές αντιδράσεις όσον αφορά τη μείωση των επιτοκίων μας και ιδίως για τα όσα κάνουμε στο πεδίο της οικονομικής πολιτικής», τόνισε ο Μόντι κατά τη συνέντευξη Τύπου.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι «είναι σίγουρα αιτία ικανοποίησης το ότι για πρώτη φορά έπειτα από δυο χρόνια το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο δεν αφιερώθηκε στην οικονομική κρίση, αλλά, επιτέλους, στην ανάπτυξη και στην απασχόληση».

«Μιλάμε για ανάπτυξη και θέσεις εργασίας. Όχι με αισιοδοξία, αλλά κάνουμε, επιτέλους, τη συγκεκριμένη συζήτηση. . . χωρίς να μιλάμε μόνο για σπρεντ και PSI», πρόσθεσε ο Μόντι.

(ΑΠΕ -ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ