Θα διαπραγματευθεί το πυρηνικό του πρόγραμμα, το Ιράν - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Θα διαπραγματευθεί το πυρηνικό του πρόγραμμα, το Ιράν

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Αλί Ακμπάρ Σαλεχί δήλωσε ότι υπάρχουν δύο τρόποι αντιμετώπισης του «ειρηνικού πυρηνικού προγράμματος» του Ιράν, η διαπραγμάτευση ή η αντιπαράθεση, και πρόσθεσε ότι η Τεχεράνη προτιμά τη συνεργασία.

Σε ομιλία του στη Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για τον Αφοπλισμό, ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών κατηγόρησε τη Δύση ότι χρησιμοποιεί δύο μέτρα και δύο σταθμά υποστηρίζοντας το Ισραήλ, το μοναδικό κράτος στη Μέση Ανατολή που δεν συμμετέχει στη Συνθήκη για τη Μη Διάδοση των Πυρηνικών Όπλων (NPT).

«Έχουμε δηλώσει με σαφήνεια ξανά και ξανά ότι υπάρχουν δύο εναλλακτικές (λύσεις) στην αντιμετώπιση του ιρανικού ειρηνικού πυρηνικού προγράμματος. Ο ένας τρόπος είναι η διαπραγμάτευση, η συνεργασία και η αλληλεπίδραση», είπε ο Σαλεχί.

«(...) Το Ιράν έχει την πεποίθηση ότι το πρόγραμμά του έχει ειρηνική φύση του προγράμματός του και πάντα επέμενε στην πρώτη λύση. Αναφορικά με τα σχετικά δικαιώματά μας και υποχρεώσεις, η σταθερή θέση μας είναι ότι το Ιράν δεν επιδιώκει την αντιπαράθεση, ούτε επιθυμεί κάτι πέραν των αναφαίρετων, νόμιμων δικαιωμάτων του».

(ΑΠΕ -ΜΠΕ

)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ