Συνομιλίες Αμπάς στην Άγκυρα για τις ενδοπαλαιστινιακές διαπραγματεύσεις - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Συνομιλίες Αμπάς στην Άγκυρα για τις ενδοπαλαιστινιακές διαπραγματεύσεις

Ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς αναμένεται σήμερα στην Τουρκία για συνομιλίες με τούρκους αξιωματούχους για τις πρόσφατες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, μεταξύ των οποίων ο σχηματισμός παλαιστινιακής κυβέρνησης εθνικής ενότητας, ανακοίνωσαν τουρκικές πηγές.

Ο παλαιστίνιος αξιωματούχος, του οποίου η επίσκεψη θα διαρκέσει τρεις ημέρες, αναμένεται απόψε στην Αγκυρα όπου θα συναντηθεί με τον υπουργό Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου, σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

Ο Αμπάς θα συζητήσει για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, για την ειρηνευτική διαδικασία στην περιοχή, για την πολιτική συναίνεση μεταξύ των παλαιστινιακών πλευρών, δήλωσε διπλωματική πηγή. Αύριο Τετάρτη θα συναντηθεί με τον πρόεδρο Αμπντουλάχ Γκιούλ και με τον πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Αμπάς και ο εξόριστος ηγέτης της Χαμάς Χάλεντ Μεσάαλ συναντήθηκαν την Τετάρτη στο Κάιρο για νέες συνομιλίες σε σχέση με το σχηματισμό μιας παλαιστινιακής κυβέρνησης εθνικής ενότητας.

Η Φάταχ του προέδρου Αμπάς και η ισλαμιστική Χαμάς εργάζονται για την εφαρμογή της συμφωνίας συμφιλίωσης που προβλέπει τη συγκρότηση προσωρινής κυβέρνησης η οποία θα οργανώσει τη διεξαγωγή προεδρικών και βουλευτικών εκλογών εντός των προσεχών μηνών.

Η Τουρκία επιδιώκει να έχει το ρόλο του μεσολαβητή μεταξύ της Φάταχ και της Χαμάς.

(ΑΠΕ -ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ