Παγκόσμια έκκληση για να τερματιστούν οι βομβαρδισμοί στη Συρία - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Παγκόσμια έκκληση για να τερματιστούν οι βομβαρδισμοί στη Συρία

Η οργάνωση Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (HRW) κάλεσε σήμερα τους συμμετέχοντες σε μια διεθνή διάσκεψη για τη Συρία να εργαστούν για τον τερματισμό των επιθέσεων σε κατοικημένες περιοχές από τις δυνάμεις της συριακής κυβέρνησης οι οποίες πολιορκούν πόλεις όπως η Χομς και η Χάμα.

«Οι επιθέσεις αδιακρίτως εναντίον κατοικημένων περιοχών με βαρέα όπλα στη Χομς και σε άλλες πόλεις κάνουν φανερό το τίμημα που έχει το να μπλοκάρεις μια διεθνή συναίνεση για τον τερματισμό των φρικτών παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Συρία», δήλωσε ο Τζο Στορκ, αναπληρωτής διευθυντής του HRW αρμόδιος για τη Μέση Ανατολή.

«Η Ρωσία και η Κίνα έχουν ιδιαίτερη ευθύνη να ασκήσουν πίεση στη Συρία, δεδομένου ότι άσκησαν βέτο στη συναίνεση του Συμβουλίου Ασφαλείας και η Συρία έχει φανεί ως τώρα αδιάφορη για την καταδίκη των ενεργειών της από τα περισσότερα άλλα κράτη», πρόσθεσε ο Στορκ. Η Κίνα και η Ρωσία δεν λαμβάνουν μέρος στη διάσκεψη των Φίλων της Συρίας που διεξάγεται στην Τυνησία.

Εξάλλου σύροι αντιπολιτευόμενοι κάλεσαν τις χώρες που μετέχουν στη διάσκεψη της Τύνιδας να προκρίνουν τις πράξεις από τα λόγια για να σταματήσει η καταστολή και ιδιαίτερα το αδιάκοπο σφυροκόπημα της πόλης Χομς, που στοίχισε σήμερα τη ζωή σε άλλους τέσσερις ανθρώπους.

«Τους λέμε: όσο περισσότερο μιλάτε χωρίς να αναλαμβάνετε δράση, τόσο περισσότερο το καθεστώς θα παίρνει την εκδίκησή του πάνω μας», δήλωσε ο Χάντι Αμπντάλα, μέλος της Γενικής Επιτροπής της Συριακής Επανάστασης που είναι παρών στη Χομς.

«Αν ο κόσμος δεν θέλει να δράσει, προτιμάμε να σωπάσει. Λέμε, ιδιαίτερα στις αραβικές χώρες, αρκετά με τις καταδίκες, θέλουμε πράξεις», πρόσθεσε.

«Τα λόγια δεν θα δώσουν στους ανθρώπους να φάνε ούτε θα περιθάλψουν τους τραυματίες», πρόσθεσε ο Αμπντάλα.

(ΑΠΕ -ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ