Εξώδικο από το Δήμο Πειραιά στην εταιρεία που έχει αναλάβει την κατασκευή της Ραλλείου Σχολής - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΕΛΛΑΔΑ 

Εξώδικο από το Δήμο Πειραιά στην εταιρεία που έχει αναλάβει την κατασκευή της Ραλλείου Σχολής

Εξώδικο στην εταιρεία που έχει αναλάβει την κατασκευή της Ραλλείου Σχολής στον Πειραιά, με την οποία ζητά να απομακρύνει από το οικόπεδο διάφορα οικοδομικά υλικά, ξύλα και σίδερα που έχει εναποθέσει, απέστειλε ο Δήμος Πειραιά.

Σύμφωνα με τη δημοτική αρχή, η εταιρεία που είχε αναλάβει το έργο έχει κηρυχθεί έκπτωτη από τον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων, ενώ τα διάφορα ξύλα που έχει εναποθέσει εντός του οικοπέδου έχουν δημιουργήσει εστίες μόλυνσης και εγκυμονούν σοβαρούς κινδύνους πυρκαγιάς.

Ο Δήμος Πειραιά με το εξώδικο καλεί την εταιρεία να προχωρήσει άμεσα στην εκκένωση του οικοπέδου από τα υλικά που έχει εγκαταλείψει, ενώ παράλληλα επιφυλάσσεται για κάθε νόμιμη ενέργεια αν δεν συμμορφωθεί στις υποχρεώσεις της.

Σημειώνεται ότι ο Δήμος Πειραιά από τον Αύγουστο του 2011 έχει ζητήσει με επιστολή του την παρέμβαση της υπουργού Παιδείας για την ολοκλήρωση του έργου κατασκευής του Ράλλειου Γυμνασίου - Λυκείου.

Ο δήμαρχος στην επιστολή του καταθέτει τις προτάσεις του δήμου και επισημαίνει ότι το κόστος στέγασης του σχολείου σε μισθωμένα και κατά κανόνα ακατάλληλα κτίρια, όλα αυτά τα χρόνια, είναι σημαντικά πολλαπλάσιο του κόστους κατασκευής του νέου σχολείου του Ραλλείου.

Ο κ. Μιχαλολιάκος ζητεί το σχολείο να ενταχθεί για τη χρηματοδότησή του στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ και να υπογραφεί προγραμματική σύμβαση με το δήμο που να του δίνει το δικαίωμα ολοκλήρωσης του έργου κατασκευής του σχολείου.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ εξώδικο Δήμος Πειραιά Ράλλειος Σχολή
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ