Στην Ινδία σκέφτονται να...ξανα-απαγορεύσουν την ομοφυλοφιλία! - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Στην Ινδία σκέφτονται να...ξανα-απαγορεύσουν την ομοφυλοφιλία!

Το ινδικό υπουργείο Εσωτερικών ζήτησε σήμερα από το Ανώτατο Δικαστήριο να επανεξετάσει την ιστορική απόφαση που έλαβε το 2009 για την αποποινικοποίηση των ομοφυλοφιλικών σχέσεων που θωρεί ότι είναι «αφύσικες και ότι συντελούν στην μετάδοση του AIDS».

Η ανώτατη δικαστική αρχή της χώρας εξετάζει δεκάδες προσφυγές για αναθεώρηση της απόφασής που έλαβε τον Ιούλιο του 2009 με την οποία νομιμοποιούνται για πρώτη φορά οι ομοφυλοφιλικές σχέσεις μεταξύ συναινόντων ενηλίκων.

Οι ομοφυλοφιλικές σχέσεις είναι «άκρως ανήθικες και κατά της κοινωνικής τάξης», τόνισε ενώπιον του Ανωτάτου Δικαστηρίου εκπρόσωπος του υπουργείου.

Το υπουργείο τονίζει ότι είναι υπέρ της απαγόρευσης των ομοφυλοφιλικών σχέσεων θεωρώντας ότι αυτό θα αποτελέσει εμπόδιο στη σεξουαλική κακοποίηση παιδιών και επειδή η ινδική κοινωνία είναι στην πλειοψηφία της κατά της ομοφυλοφιλίας.

Το Ανώτατο Δικαστήριο του Νέου Δελχί αποποινικοποίησε τις ομοφυλοφιλικές σχέσεις μεταξύ ενηλίκων σε μια ιστορική απόφαση, καταργώντας νόμο που ίσχυε από την εποχή της βρετανικής αποικιοκρατίας, ο οποίος θεωρούσε την ομοφυλοφιλία έγκλημα.

Πριν από την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου, η ομοφυλοφιλία ετιμωρείτο με δεκαετή κάθειρξη.

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ