Ρωσία: Η αμερικανική βάση στο Κιργιστάν θα μπορούσε να χρησιμεύσει σε επίθεση στο Ιράν - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Ρωσία: Η αμερικανική βάση στο Κιργιστάν θα μπορούσε να χρησιμεύσει σε επίθεση στο Ιράν

Η αμερικανική στρατιωτική βάση στο Κιργιστάν, μια πρώην σοβιετική δημοκρατία της κεντρικής Ασίας, μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε περίπτωση επίθεσης των ΗΠΑ εναντίον του Ιράν που κατηγορείται από τους Δυτικούς ότι επιδιώκει να αποκτήσει πυρηνικό όπλο, ανακοίνωσε σήμερα το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

«Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο αυτή η υποδομή να χρησιμοποιηθεί στην περίπτωση μιας σύγκρουσης με το Ιράν», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Αλεξάντρ Λουκάσεβιτς, δηλώσεις του οποίου μεταδόθηκαν από την τηλεόραση.

Η βάση του Μανάς στο αεροδρόμιο του Μπισκέκ, της πρωτεύουσας του Κιργιστάν, χρησιμεύει αυτή τη στιγμή στην ανάπτυξη του μεγαλύτερου μέρους των αμερικανικών στρατευμάτων που εμπλέκονται στο Αφγανιστάν.

Σύμφωνα με τη ρωσική διπλωματία, οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να δελεαστούν να εξαπολύσουν μια στρατιωτική επίθεση εναντίον του Ιράν επιχειρηματολογώντας κατά του επίμαχου πυρηνικού προγράμματός του, ώστε να πάρουν στη συνέχεια τον έλεγχο των μεγάλων αποθεμάτων υδρογονανθράκων της πρώην σοβιετικής κεντρικής Ασίας.

«Πίσω από τις εκκλήσεις για την ανάγκη να εξασφαλιστεί η μη διάδοση των πυρηνικών όπλων μπορεί να κρύβεται η φιλοδοξία να κλειδωθεί ο γεωπολιτικός χάρτης σ' έναν εκτεταμένο χώρο πλούσιο σε υδρογονάνθρακες», δήλωσε ο Λουκάσεβιτς.

(ΑΠΕ -ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ