Ένας έφηβος νεκρός στη Σενεγάλη σε βίαια επεισόδια κοντά στο Ντακάρ - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Ένας έφηβος νεκρός στη Σενεγάλη σε βίαια επεισόδια κοντά στο Ντακάρ

'Ενας έφηβος υπέκυψε χθες αργά το βράδυ στο προάστιο Ρουφίσκε του Ντακάρ, μετά τον τραυματισμό του από πέτρα στη διάρκεια συγκρούσεων με αστυνομικούς, δήλωσε σήμερα ένας ιμάμης της μουσουλμανικής αδελφότητας.

Ο θάνατος αυτός, στη διάρκεια των συγκρούσεων μεταξύ νέων και αστυνομικών στο Ρουφίσκε, ένα μεγάλο λαϊκό προάστιο του Ντακάρ, αυξάνει σε έξι τον αριθμό των νεκρών στα βίαια επεισόδια που έχουν ξεσπάσει από τα τέλη Ιανουαρίου λόγω της επίμαχης υποψηφιότητας του 85χρονου προέδρου Αμπντουλαγέ Ουαντέ στις προεδρικές εκλογές της Κυριακής.

Παράλληλα σήμερα η αντιπολίτευση κάλεσε σε νέα διαδήλωση το απόγευμα στο κέντρο του Ντακάρ κατά της υποψηφιότητας του Αμπντουλαγέ Ουαντέ στις εκλογές.

«Καλούμε σε διαδήλωση στις 15:00 (τοπική ώρα και 17:00 ώρες Ελλάδος) στην Πλατεία Ανεξαρτησίας», δήλωσε ο Αιούν Τιν, ο συντονιστής του Κινήματος της 23ης Ιουνίου (Μ23, ενός συνασπισμού κομμάτων της αντιπολίτευσης και οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών).

Η ένταση παραμένει στη Σενεγάλη έξι ημέρες πριν από τις προεδρικές εκλογές και σχεδόν ύστερα από μια εβδομάδα βίαιων επεισοδίων στο κέντρο του Ντακάρ μεταξύ των δυνάμεων της τάξης και οπαδών της αντιπολίτευσης, κυρίως νέων, που προσπαθούν να συμμετέχουν σε διαδηλώσεις τις οποίες οι αρχές έχουν απαγορεύσει.

Οι κινητοποιήσεις πραγματοποιούνται μετά την έκκληση του Κινήματος της 23ης Ιουνίου και ζητούν την απόσυρση της υποψηφιότητας του Ουαντέ, την οποία το M23 κρίνει αντι-συνταγματική.

Η καταστολή των διαδηλώσεων από αστυνομικούς που κάνουν χρήση δακρυγόνων, πλαστικών σφαιρών, αντλιών νερού και περιστασιακά ρίχνουν πέτρες όπως οι διαδηλωτές, έχει προκαλέσει τουλάχιστον 20 τραυματισμούς από την Παρασκευή. Οι διαδηλώσεις επεκτάθηκαν στα προάστια του Ντακάρ το βράδυ της Κυριακής.

(ΑΠΕ -ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ