Σομαλία: Πυραυλική επίθεση κοντά στην Κισμάγιο - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Σομαλία: Πυραυλική επίθεση κοντά στην Κισμάγιο

ουλάχιστον ένας πύραυλος έπληξε χθες μια ακτή που χρησιμοποιούν ως βάση μαχητές που φέρονται να συνδέονται με την αλ Κάιντα και πολεμούν για να ανατρέψουν την υποστηριζόμενη από την Δύση κυβέρνηση της Σομαλίας, σύμφωνα με την κυβέρνηση και κατοίκους.

Εκπρόσωπος της κυβέρνησης στη νότια περιοχή Τζούμπα, όπου έγινε η επίθεση, επιβεβαίωσε το πλήγμα κοντά στο λιμάνι του Κισμάγιο. Πρόσθεσε ότι δεν γνωρίζει ποια χώρα το έκανε κι αν υπήρξαν απώλειες.

Ο πύραυλος «εξερράγη σε μια ακτή που χρησιμοποιεί η Σεμπάμπ. Είναι 12 χλμ. μακριά από την πόλη [Κισμάγιο], αλλά δεν ξέρουμε ποια χώρα έκανε την επίθεση», είπε ο εκπρόσωπος, Μοχάμεντ Φάραχ.

Κάτοικοι της περιοχής είπαν ότι επρόκειτο «για μια πολύ μεγάλη έκρηξη». Ο Άλι Μπάλε, κάτοικος της Κισμάγιο, δήλωσε ότι «πρώτα είδαμε μια μεγάλη λάμψη από τη θάλασσα, πέταξε από πάνω μας και μερικά δευτερόλεπτα μετά ακούσαμε μια τεράστια έκρηξη».

Η Κένυα έστειλε δυνάμεις του στρατού της στη Σομαλία τον Οκτώβριο για να πλήξουν τους ισλαμιστές μαχητές και προειδοποίησε ότι θα προβεί σε επιδρομές χρησιμοποιώντας αεροσκάφη και πλοία που περιπολούν στις ακτές της Σομαλίας στον Ινδικό Ωκεανό.

Αξιωματούχοι του στρατού της Κένυας δεν ήταν διαθέσιμοι για να σχολιάσουν τη χθεσινή επίθεση, ούτε στελέχη της οργάνωσης αλ Σεμπάμπ.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν χρησιμοποιήσει μη επανδρωμένα τηλεκατευθυνόμενα αεροσκάφη για να εξοντώσουν στελέχη της Σεμπάμπ.

Ένας στόλος ξένων πολεμικών περιπολούν τις σημαντικές θαλάσσιες οδούς ανοικτές της Σομαλίας όπου πειρατές επιτίθενται σε φορτηγά πλοία και σκάφη αναψυχής.

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ