Πέτρος Ευθυμίου: Μόνο μια δίκαιη λύση του κυπριακού θα είναι και βιώσιμη - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Πέτρος Ευθυμίου: Μόνο μια δίκαιη λύση του κυπριακού θα είναι και βιώσιμη

«Μόνο αν η λύση του κυπριακού είναι δίκαιη, θα είναι και βιώσιμη», τόνισε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Οργανισμού για την Ασφάλεια και Συνεργασία στην Ευρώπη (ΚΣ ΟΑΣΕ), Πέτρος Ευθυμίου.

Σε δηλώσεις μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Κυπριακής Βουλής, ο Πέτρος Ευθυμίου επισήμανε ότι το κυπριακό είναι η κλασσική περίπτωση, όπου ζητείται η πλήρης εφαρμογή των αποφάσεων των Ηνωμένων Εθνών, του Συμβουλίου Ασφαλείας για μια δίκαιη λύση. «Θέλουμε να πιστεύουμε ότι αυτή θα είναι η έκβαση του κυπριακού προβλήματος», πρόσθεσε.

Επισήμανε, επίσης, ότι η Κύπρος συμβολίζει το νόημα της ύπαρξης του ΟΑΣΕ, που είναι η διασφάλιση της ειρήνης, της σταθερότητας και της συνεργασίας, μέσα από τον σεβασμό και την εμπέδωση του διεθνούς δικαίου.

Εξάλλου, ο Πέτρος Ευθυμίου ανέφερε ότι έχει παρατηρηθεί πως οι λεγόμενες «μικρές» χώρες στους μεγάλους οργανισμούς αποδεικνύονται ιδιαίτερα αποτελεσματικές και αξιόπιστες. «Είμαι βέβαιος ότι και η Κύπρος θα το αποδείξει αυτό και στην άσκηση της προεδρίας της στην Ευρωπαϊκή Ένωση», δήλωσε.

Στη συνάντηση, εκτός από το κυπριακό, συζητήθηκαν και τρόποι προαγωγής της συμμετοχής της κυπριακής αντιπροσωπείας στις δράσεις της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης, ιδιαίτερα σε μια εποχή που, όπως είπε ο κ. Ευθυμίου, η ΚΣ του ΟΑΣΕ έχει αποδειχθεί πρωτοπόρα στη μεσογειακή διάσταση των δράσεων του Οργανισμού και η κυπριακή αντιπροσωπεία στη Συνέλευση είναι, πάντα, από τις πιο δραστήριες και ενεργές.

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Βουλής, Γιαννάκης Ομήρου εξέφρασε χαρά και τιμή για την επίσκεψη του προέδρου της ΚΣ του ΟΑΣΕ και για τον πρόσθετο λόγο ότι είναι μέλος της Βουλής των Ελλήνων. Η ΚΣ του ΟΑΣΕ, είπε ο κ. Ομήρου, έχει ως στόχο ένα διεθνές σύστημα ασφάλειας για την αντιμετώπιση των σύγχρονων προκλήσεων, στη βάση των αρχών της καθολικής και αδιαίρετης ασφάλειας. H Κυπριακή Βουλή, διαβεβαίωσε ο πρόεδρός της, θα συνεχίσει να στηρίζει έμπρακτα τις αρχές και τους στόχους της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης και ευρύτερα του ΟΑΣΕ.

Ο Πέτρος Ευθυμίου συναντήθηκε και με τα μέλη της κυπριακής αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του ΟΑΣΕ.

(ΑΠΕ -ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ