Συνελήφθη στέλεχος κυκλώματος διακίνησης λαθρομεταναστών - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΕΛΛΑΔΑ 

Συνελήφθη στέλεχος κυκλώματος διακίνησης λαθρομεταναστών

Ηγετικό στέλεχος διεθνούς κυκλώματος διακίνησης λαθρομεταναστών προς τις χώρες της ΕΕ, που καταζητείτο από τις γαλλικές αρχές και έχει αποκομίσει κέρδη δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, συνελήφθη χθες στην Αθήνα, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης, η οποία πραγματοποιήθηκε από τις αστυνομίες της Αυστρίας, Βελγίου, Γαλλίας, Γερμανίας, Ελλάδας, Ιταλίας και Ηνωμένου Βασιλείου, στο πλαίσιο της ημέρας κοινής δράσης.

Πρόκειται για έναν 22χρονο υπήκοο Αφγανιστάν, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης από τις γαλλικές αρχές, σύμφωνα με το οποίο φέρεται ως κύριος οργανωτής της διακίνησης παράνομων μεταναστών σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ως υπεύθυνος για «ξέπλυμα χρήματος» από την παραπάνω παράνομη δραστηριότητα.

Το διεθνές κύκλωμα, αποτελείτο από Αφγανούς και Κούρδους και δραστηριοποιούνταν στη μεταφορά λαθρομεταναστών, κυρίως με ΙΧ φορτηγά, με αφετηρία είτε τη χώρα μας, είτε τη Γαλλία και με προορισμούς τη Δανία, το Ηνωμένο Βασίλειο και το Βέλγιο. Το κύκλωμα αποκόμιζε 3.000 ευρώ ανά λαθρομετανάστη, για την παράνομη προώθησή τους στις παραπάνω χώρες ενώ, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των γαλλικών αρχών, από τα τέλη του 2010 έως σήμερα, ο τζίρος από την παράνομη δραστηριότητα ανέρχεται στα 80 εκατομμύρια ευρώ.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Εφετών Αθηνών.

(ΑΠΕ -ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ